Dzērveņu Gin Sour

Valsts svētki ir īpašs notikums, kad gandrīz katrā mājā domā par kopā būšanu, svētku galdu un kādu īpašu dzērienu, ko pasniegt pie maltītes. Kādas ir šī brīža kokteiļu aktualitātes, kādas garša izvēlēties svētkos un kā pagatavot īpašo Latvijas valsts svētku kokteili, iesaka Rimi Gardēdis, bārmenis un kokteiļu eksperts Ilmārs Munkevics.

Dzērveņu Gin Sour (1 pers., 6 minūtes)

Nepieciešams:

30 ml džina

15 ml Campari bitera

25 ml svaigi spiestas citronu sulas

15 ml dzērveņu sīrupa

10 ml olas baltuma

Bezalkoholiskajā versijā alkohola vietā dzērienu papildina ar gāzētu ūdeni vai toniku.

Pagatavošana

Sastāvdaļas lej šeikerī un kopā ar ledu sakrata 15 sekundes. Pēc tam no šeikera izmet ledu un sakrata vēlreiz bez ledus. Tad caur sietiņu pārlej viskija glāzē uz ledus, dekorē ar svaigām dzērvenēm un citrona miziņu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar