Dzērveņu Gin Sour
Valsts svētki ir īpašs notikums, kad gandrīz katrā mājā domā par kopā būšanu, svētku galdu un kādu īpašu dzērienu, ko pasniegt pie maltītes. Kādas ir šī brīža kokteiļu aktualitātes, kādas garša izvēlēties svētkos un kā pagatavot īpašo Latvijas valsts svētku kokteili, iesaka Rimi Gardēdis, bārmenis un kokteiļu eksperts Ilmārs Munkevics.
Dzērveņu Gin Sour (1 pers., 6 minūtes)
Nepieciešams:
30 ml džina
15 ml Campari bitera
25 ml svaigi spiestas citronu sulas
10 ml olas baltuma
Bezalkoholiskajā versijā alkohola vietā dzērienu papildina ar gāzētu ūdeni vai toniku.
Pagatavošana
Sastāvdaļas lej šeikerī un kopā ar ledu sakrata 15 sekundes. Pēc tam no šeikera izmet ledu un sakrata vēlreiz bez ledus. Tad caur sietiņu pārlej viskija glāzē uz ledus, dekorē ar svaigām dzērvenēm un citrona miziņu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri