Durvis ver “Poga” jaunās telpas un saņem dāvinājumu 100 000 eiro

Durvis vēra bērnu rehabilitācijas centrs „Poga”, kas ir atradis sev jaunas mājas Rīgā, Sēlpils ielā 2C. Līdz ar jaunajām bērnu rehabilitācijas centra telpām, iezīmējas jauns posms rehabilitācijas nozarē Latvijā, sniedzot mazajiem pacientiem plašākas un inovatīvākas iespējas saņemt rehabilitāciju tepat Latvijā. Tāpat rehabilitācijas centra „Poga” lielākais atbalstītājs, mazumtirdzniecības tīkls „Maxima Latvija”, pasniedza centram svinīgo dāvinājumu 100 000 eiro vērtībā ar mērķi nodrošināt modernāku rehabilitāciju Latvijas bērniem.

Jaunajās rehabilitācijas centra „Poga” telpās būs pieejams mūsdienīgs rehabilitācijas aprīkojums – G-EO System gaitas robots no Šveices, četri TheraSuit fizioterapijas kabineti no ASV un divas tDCS smadzeņu mikropolarizācijas iekārtas, Galileo Med 25TT muskuļu treniņa iekārta, Tobii alternatīvās komunikācijas iekārta un sensorā istaba. Tāpat jaunajās telpās būs pieejamas labiekārtotas nodarbību telpas, lifts, kas īpaši pielāgots bērniem ar kustību traucējumiem, garderobe, atpūtas istaba, trenažieru zāle, apmācību zāle, kā arī psihologa un uztura speciālista kabineti. Izveidota īpaša rekreācijas telpa īpašo bērnu vecākiem. „Pogā” pacientiem būs pieejami 11 speciālisti – divi ārsti un deviņi funkcionālie terapeiti.

 

Pagājušajā gadā mazajiem „Poga” pacientiem kopumā sniegtas 8489 nodarbības un 1847 konsultācijas, kas ir par 60% vairāk nekā pirmajā centra darbības gadā. Aktīvi darbojoties, sapratām, ka Latvijas bērni ar funkcionāliem traucējumiem ir pelnījuši vairāk – plašākas rehabilitācijas telpas, jaunus pakalpojumus un iespējas,” par lēmumu pieņemt izaicinājumu un meklēt rehabilitācijas centram „Poga” jaunas un lielākas telpas, kas spētu nodrošināt Latvijas bērniem pieejamāku rehabilitāciju, stāsta rehabilitācijas centra dibinātāja Rūta Dimanta. „Poga” jaunās mājas Pārdaugava izveidotas, pateicoties sabiedrības un uzņēmumu ziedojumiem un bankas aizdevumam, un iezīmē jaunu posmu Latvijas bērnu rehabilitācijas nozares attīstībā.

Atklājot jaunās rehabilitācijas centra telpas, „Poga” lielākais atbalstītājs „Maxima Latvija” pasniedza svinīgo dāvinājumu 100 000 eiro vērtībā, ar mērķi nodrošināt Latvijas bērniem mūsdienīgāku, modernāku un mērķtiecīgāku rehabilitācijas procesu, tādējādi ļaujot parūpēties par mazo „Poga” pacientu lielākiem un drošākiem soļiem nākotnē.  „Mēs iestājamies par ģimenēm un to labklājību, tāpēc jau divus gadus ejam ciešā solī kopā ar bērnu rehabilitācijas centru „Poga”, lai palīdzētu bērniem ar funkcionāliem traucējumiem. Šo divu gadu laikā kopā ar pircējiem un sadarbības partneriem esam ziedojuši jau 314  tūkstošus eiro, lai arvien vairāk bērniem būtu iespēja saņemt rehabilitācijas kursus – paldies visiem par sadarbību!” stāsta „Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers.

Par bērnu rehabilitācijas centru „Poga”:

Rehabilitācijas centrs „Poga” ir bezpeļņas fonds, ko 2015.gadā dibināja labdarības organizācija Ziedot.lv. Fonda mērķis ir radīt izcilu vidi rehabilitācijai, ieviešot Latvijā jaunākās rehabilitācijas tehnoloģijas, kā arī būt par atbalstu ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, un palīdzēt valstij rehabilitācijas nozares attīstībā. Centrs darbojas, pateicoties ziedojumiem un cilvēku atsaucībai. Šobrīd ik gadu 500 pacienti saņem inovatīvu rehabilitāciju un sirsnīgu attieksmi – pagājušajā gadā pacientiem kopumā sniegtas 8489 nodarbības un 1847 konsultācijas, kas ir par 60% vairāk nekā pirmajā centra darbības gadā. Trīs gadu laikā ir audzis ne vien apmeklētāju skaits, bet arī rehabilitācijas centrā piedāvāto procedūru un pakalpojumu apjoms – šobrīd centrā tiek piedāvātas 14 dažāda veida nodarbības.

“Poga” ir vieta, kur bērnus un vecākus saprot un mīl. Profesionāli speciālisti, inovatīvas rehabilitācijas metodes, multidisciplināra pieeja un mājīga vide. Centra mērķis ir radīt izcilu vidi rehabilitācijai un atvest uz Latviju jaunākās rehabilitācijas tehnoloģijas. Būt par atbalstu ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, un palīdzēt valstij rehabilitācijas nozares attīstībā. Centrs darbojas pateicoties ziedojumiem un cilvēku atsaucībai. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar