Duets “Sinerģija” laidis klajā meditatīvu singlu “Gaismu tumsā”

Savu otro singlu “Gaismu tumsā” no topošā debijas albuma laidis klajā muzikālais duets “Sinerģija”, kurā jau septīto gadu sadarbojas čelliste, dziedātāja Madara Fogelmane un koklētāja Marte Līce. Jaunajai dziesmai tapis arī videoklips.

Atšķirībā no pērn izdotā pirmā singla “Visas zemes zāle zied” jaunā dziesma “Gaismu tumsā” ir dueta “Sinerģija” oriģinālkompozīcija. Mūziku sakomponējušas abas grupas dalībnieces, bet vārdu autore ir Madara. Abas piedalījušās arī dziesmas producēšanā kopā ar producentu Jāni Narbutu studijā “White Wide Production”.

“Jaunā dziesma tapa kā spontāna, meditatīva radošā vibrācija,” saka Madara Fogelmane. “Dziesmas vārdi radās līdz ar agra ziemas rīta gaismu. Manī jau kādu laiku risinājās iekšējs dialogs par diezgan tumšām un smagām emocijām. Pēkšņi naktī pamodos un ļāvos radošajam procesam. Šķita, ka kaut kas manī meklē līdzsvaru starp gaismu un tumsu, sevis pieņemšanu arī smagākos dzīves brīžos.”

Pāris nedēļas vēlāk kopā ar Marti Līci tikpat spontāni tapa arī vārdiem atbilstoša mūzika, izmantojot gan tikai kodolīgu fragmentu no visa tapušā teksta. Pašas dueta dalībnieces jauno dziesmu dēvē par gaismas staru, kas nemanāmi ieslīd ikdienas dzīvē un atklāj līdzsvaru starp gaismu un tumsu.

Pēcāk tapa arī dziesmas videoklips, kura tapšanā talkā nāca režisore un operatore Santa Helēna Pedele. Tajā “Sinerģijas” radītajām sajūtām ļaujas laikmetīgās dejas horeogrāfs Artūrs Nīgalis, bet gaismu spēles ataino dzīves emociju nokrāsas un to maiņas no gaišām uz tumšām. Par tām parūpējās gaismu mākslinieces Alise Zālīte un Annija Elza Deksne, bet par klipā redzamajiem kostīmiem – Monta Masaļska, par frizūrām – Agnija Vagele un par grimu – Santa Rundzāne.

“Dziesma ir kā cerības stars, tādēļ mēs to laižam klajā tieši tagad, kad tuvojas gaismas kulminācija – vasaras saulgrieži, lai atkal atgrieztos līdzsvarā pēc garās, tumšās ziemas, jo visa pamatjēga ir balansā,” rezumē Madara.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar