Dažu dienu laikā robežsargi izņem vairāk nekā 90 000 kontrabandas cigarešu

No 1.-4. aprīlim robežsargi Augšdaugavas novadā un Krāslavas novadā izņēma vairāk nekā 90 000 kontrabandas cigarešu un aizturēja divas personas.

Piektdien, 1. aprīlī, veicot informācijas pārbaudi par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri Baltkrievijas-Latvijas valsts robežai, Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes amatpersonas Augšdaugavas novada Naujenes pagastā aizturēja divus Latvijas pilsoņus, no kuriem viena persona bija ģērbusies ūdenslīdēja kostīmā, kuri no Daugavas upes izvilka trīs melnā polietilēna plēvē iepakotas taisnstūra kārbas ar kontrabandas cigaretēm. Tajās robežsargi konstatēja 30 000 cigarešu “Queen Super Slim” ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt, veicot vienas aizturētās personas dzīvesvietas apskati, robežsargi konstatēja 300 cigarešu „NZ Gold” ar Baltkrievija akcīzes nodokļa markām. Uzsākta administratīvā lietvedība par tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību glabāšanu, pārvietošanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tā izdarīta lielā apmērā, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191. panta trešās daļas, kurš nodots Rēzeknes tiesai. Rēzeknes tiesas izmeklēšanas tiesnesis personām piemērojis drošības līdzekli – apcietinājumu. 

Savukārt pirmdien, 4. aprīlī, Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Piedrujas robežapsardzības nodaļas robežsargi Krāslavas novadā Daugavas upē konstatēja plostu, kas peldot pa upi, šķērsoja valsts robežu. Apskatot to, robežsargi konstatēja, ka plostu veido četras baltā polietilēna plēvē iepakotas savā starpā savienotas kārbas. Tajās tika konstatēti 60 000 cigarešu “NZ Gold” ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. 

Šajā gadījumā par kontrabandu lielā apmērā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta trešās daļas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar