Dāvana praktiskam vīrietim – ko izvēlēties, kad idejas apsīkušas?

Tuvojieties sava vīrieša īpašajai dienai, ne viena vien daiļā dzimuma pārstāve savu mīļoto vīrieti lutina vēl vairāk nekā ikdienā. Tomēr, tuvojoties kārtējiem svētkiem, ikreiz rodas mūžīgais jautājums – ko uzdāvināt? Svarīgi ņemt vērā mīļotā intereses un dāvanas praktisko pielietojumu! Ja jūsu vīrietis labprāt patstāvīgi veic remontdarbus, ideāla dāvana vienmēr būs noderīgs instrumentu kastes papildinājums. Tāpēc piedāvājam ieteikumus dāvanām dažādu tipu meistariem.

Mūsdienīgam tehnoloģiju guru – tikai to, kas aktuāls

Ja jūsu mīļotais seko līdzi visām aktualitātēm un jaunākajām tendencēm, kā arī labprāt papildina savu instrumentu kasti ar jaunāko modeļu rīkiem, arī dāvanai viennozīmīgi jābūt modernai un jaudīgai! Šāds vīrietis noteikti priecāsies par jaunākā modeļa ar akumulatoru darbināmu urbjmašīnu vai skrūvgriezi. Labs akumulatora skrūvgriezis noderēs ikvienam darbam, no skapīša montāžas līdz pat vērienīgākiem remontdarbiem. Lai nenošautu greizi, svarīgi novērtēt parametrus – jaudu un to, vai tai ir triecienrežīms.

„Griezes moments, kuru apzīmē Nm, katram instrumentam pie dažādiem darbības ātrumiem ir atšķirīgs – jo augstāks šis skaitlis, jo lielāka izmēra (garuma) skrūves varēs ieskrūvēt, tāpat lielākā dziļumā varēs veikt lielāka diametra urbumus. Populārākie spriegumi ir 10,8 un 12V. Tie būs pamata instrumenti, kuri noderēs jebkuros ikdienas saimniecībā veicamajos darbos –ne tikai, lai ieskrūvētu skrūves, bet arī urbumiem mīkstākos materiālos kā, piemēram, koksne vai gāzbetons. Nopietnākiem darbiem paredzēti instrumenti ar spriegumu 18 – 20V, kas var būt aprīkoti ar trieciena funkciju. Noteikti jāpievērš uzmanību komplektācijā esošiem akumulatoriem. Kā izdevīgs un praktisks pirkums noteikti būs komplekts, kurā instruments ir aprīkots ar vairāk nekā vienu akumulatoru. Rezerves akumulators ne tikai dos iespēju turpināt darbu pēc pirmā akumulatora izlādes, bet arī izlīdzēs gadījumos, ja meistars būs aizmirsis veikt uzlādi iepriekš lietotajam akumulatoram. Akumulatoru kapacitāte parasti svārstās no 1,3 – 5 Ah, mazākas kapacitātes akumulatori nodrošina mazāku instrumenta svaru, taču tas ietekmē iespējamo darbības laiku – būs biežāk jālādē,” skaidro “Kesko Senukai Latvia” elektroinstrumentu kategorijas vadītājs Mārtiņš Grīva.

Praktiskam saimniekam – neko lieku

Ja vēlaties zināt, vai jūsu mīļotais ir praktisks vīrietis, – ieskatieties viņa instrumentu kastē. Tur noteikti būs visi jebkāda veida remontam nepieciešamie instrumenti. Šāds saimnieks priecāsies saņemt jaunu skrūvgriežu uzgaļu vai muciņatslēgu komplektu, jo šīs lietas visbiežāk pazūd vai nolietojas.

“Ja ar skrūvgriežu uzgaļiem un to komplektiem viss ir vienkārši – tie ir viena standarta, tad ar muciņu komplektiem jābūt uzmanīgiem – tie ir ļoti dažādi. Atšķiras gan tas, kāda tipa muciņatslēgām konkrētie uzgaļi derēs, gan kāda veida skrūves ar tiem varēs skrūvēt. Populārākie muciņatslēgu standarti ir 1/4 collu (lielāks) un 3/8 collu (mazāks). Drošākais variants būtu izmērīt kvadrātveida savienojumu vīrieša instrumentu kastē atrodamā muciņatslēgu roktura galā. Savukārt to, kādiem populārākajiem skrūvju veidiem piemērotus komplektus iegādāties, noteikti ieteiks pārdevēji veikalā,” piebilst M.Grīva.

Drosmīgam barvedim – izaicinošu tehniku

Drosmīgs saimnieks noteikti nebaidās no izaicinājumiem. Šis apgalvojums attiecas arī uz tehnikas un instrumentu izvēli. Šādiem vīriešiem ideāla dāvana būs kāds jaudīgs elektroinstruments, piemēram leņķa zāģis – gana bīstams, bet ļoti jaudīgs un universāls, īsi sakot, tāds, kuru savaldīt var tikai īsts vīrs.

Ar šādu instrumentu var ļoti precīzi nepieciešamajā leņķī sazāģēt praktiski jebkādus materiālus. Turklāt tas paver dažādas radošas izpausmes iespējas, piemēram, leņķzāģis ir perfekts instruments, lai pašrocīgi izgatavotu rāmjus gleznām vai fotogrāfijām.

“Izvēloties vīrietim dāvanā leņķzāģi, jānovērtē mājoklī pieejamā darba vieta, jo šis zāģis jānovieto uz darbagalda virsmas un darbs ar to radīs skaidas vai putekļus. Tāpēc tas vairāk piemērots novietošanai atsevišķā darbnīcas telpā vai garāžā. Parasti iegādājami vairāku izmēru zāģi, kas atšķirsies ar to, cik biezus materiālus spēs sazāģēt. Turklāt noteikti ieteicams izvēlēties versiju ar lāzera lineālu, kas ļaus strādāt maksimāli precīzi,” uzsver M.Grīva.

Kompānijas dvēselei – dāvanu, kas liks pasmaidīt

Ja jūsu mīļotais mīl jokus un prot smīdināt arī citus, svarīgi, lai dāvana, ko viņš saņem, ir tikpat asprātīga un smaidu raisoša kā viņš pats. Tieši to viņš novērtēs visvairāk – žestu, ar kādu dāvana pasniegta. Droši varat ļauties radošajam lidojumam un apspēlēt dažādu instrumentu īpašības un iespējamo materiālu pielietojumu. Uzdāviniet, piemēram, dažāda izmēra dēļus, kādu mēbeļu rokturi vai dekoru, skrūves un zāģi, aicinot pašam radīt savu dāvanu. Šādu dāvanu vīrietis noteikti nebūs gaidījis, turklāt veikalā var atrast visdažādākās materiālu kombinācijas. Iesaistiet pārdevējus, kuri priecāsies par tik neparastu un aizraujošu lūgumu pēc konsultācijas. Nenovērtējiet par zemu arī šādas dāvanas praktisko pusi – tā būs interesanta nodarbe mīļotajam vīrietim, turklāt papildinās viņa instrumentu kasti ar kādu noderīgu rīku.

Pieticīgajam meistaram – ekonomiski izdevīgu dāvanu

Vai uz jautājumu, ko viņš vēlētos saņemt svētkos, jūsu mīļotais visbiežāk mēdz atbildēt pārspīlēti pieticīgi, sakot, ka neko jau nevajag? Nekrītiet panikā! Pieticīgs vīrietis noteikti nevēlas dārgu dāvanu, jo tikai pats vislabāk zina, kā iegādāties “vispareizāko” instrumentu. Tomēr, ja dosieties izvēlēties kādu iepriecinājumu, jūsu trumpis ir praktiski lietojama un vienmēr noderīga lieta. Piemēram, ekipējums drošam un ērtam darbam, kas parasti nav tik dārgs kā specifiski instrumenti, tomēr ērti cimdi vai aizsargbrilles var sagādāt patiesu prieku ikvienam meistaram.

“Ne vienmēr visi vajadzīgie darba aizsardzības līdzekļi ir saimniekam pa tvērienam. Turklāt nereti meistars šajā pozīcijā izvēlas ietaupīt un ne jau katru dienu izvēlēsies dārgāku, bet ērtāku cimdu pāri, ja gana labi ir parastie vienreiz lietojamie cimdi. Šajā gadījumā ideāla dāvana būtu izturīgi darba cimdi, kas kombinēti no dažādiem materiāliem papildu ērtumam un drošībai. Tāpat arī vienkāršo, bet neērto plastmasas briļļu vietā labāk izvēlēties sejas aizsargmasku ar ērti paceļamu vairogu. Viena lieta, ko meistari bieži aizmirst, veicot skaļākus urbšanas vai zāģēšanas darbus, ir ausu aizsardzība. Uzdāviniet saimniekam speciālas austiņas, kas nereti pieejamas komplektā ar sejas aizsargmasku,” iesaka elektroinstrumentu kategorijas vadītājs.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar