Dairis Bertāns gatavo avokado un garneļu auksto zupu

Raidījuma Vakariņas pa lēto komanda pirmās sezonas noslēgumā gatavojas Eiropas basketbola čempionātam, tāpēc Rimi Gardēžu virtuvē viesojas basketbolists Dairis Bertāns. Viņš kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo vasarīgi svaigo, maciņam draudzīgo un ļoti garšīgo avokado un garneļu auksto zupu.

Avokado un garneļu aukstā zupa

4 personām

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Izmaksas kopā: 11,30 eiro

Izmaksas par vienu porciju: 2,82 eiro

Sastāvdaļas 

1 l kefīra Rimi

2 avokado; 

1 garais gurķis; 

10 ķirštomāti; 

8 redīsi; 

4 olas Rimi, kūtī dētas; 

300 g garneļu ar čaulu Rimi

1 bunte diļļu; 

1 tējk. sinepju; 

sāls, pipari;

1 tējk. laima sulas; 

125 g siera mozzarella.

Pagatavošana

Olas novāri cietas un nolobi. Garneles notīri. Gurķi nomizo un izņem sēklu daļu. Gurķu mizu un sēklas liec blenderī, pievieno nomizotus avokado bez kauliņa, diļļu kātus, sāli, piparus, laima sulu, sinepes un nedaudz ūdens un sablendē. Pievieno kefīru un sablendē vēlreiz, ielej lielā traukā.

Atlikušo gurķi un redīsus sagriez smalkos gabaliņos, tomātus pārgriez uz pusēm, dilles sakapā un pievieno zupai. Samaisi.

Olas sagriez vidēji lielos gabalos. Sieru saplucini. Zupu lej bļodās, pa virsu liec garneles, olas un sieru.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar