Cepts kūpinātais siers ar zaļumiem
Jāņusiers ir populārākais Līgo ēdiens, bez kura svētku galds nav iedomājams, norāda 77% Latvijas iedzīvotāju Rimi veiktajā aptaujā, otrajā un trešajā vietā ierindojot attiecīgi šašliku un svaigus dārzeņus. Plānojot svētku galda ēdienus, galvenokārt tiek ņemts vērā tas, lai ēdiens būtu viegli pagatavojams un, servējot ikdienā retāk izmantotus ēdienus, rastos iespēja sevi nedaudz palutināt.
Signes Meirānes cepts kūpinātais siers ar zaļumiem
(20 minūtes, 4 porcijas)
Nepieciešams:
400 g kūpināta siera 1 cm kubiņos
40 g rukolas
Maza sauja diļļu lapiņu
2 ēdamk. sakapātu maurloku
2 ēdamk. extra virgin olīveļļas
Svaigi malti melnie piapri
Pavisam nedaudz jūras sāls
Pagatavošana
Sakarsē pannu bez eļļas; kad karsta, cep sieru uz vidējas liesmas no visām pusēm, līdz tas zeltains. Liec sieru traukā, uzber rukolu, zaļumus, uzlej eļļu un uzber sāli ar pipariem. Pasniedz siltu, bet derēs arī atdzisis.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri