Ar diskusijām un spraigām novusa spēlēm aizvadīts turnīrs “Kijas diplomātija”

Vakar, 15. maijā, Vidzemes tirgū virmoja patiess azarts. Un kā nu ne – ja Eiropas vēlēšanu deputātu kandidāti kļūst par novusa spēles partneriem. 12 partiju, dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi novusa spēles entuziasti, Latvijas Novusa federācijas stingrā uzraudzībā, ņēma rokās kijas un piedalījās novusa turnīrā. Neierasta vide, neierastas situācijas, neierastas lomas un sarunas. Vai topošie Eiropas vēlēšanu deputāti prot zaudēt? Vai viņi ir sprinteri vai maratonisti? Cik interesanti sarunu biedri ir pārējo partiju pārstāvji? Kā deputātu kandidāti rīkojas situācijās, kad azarta līmenis ir maksimāls? Atbildes uz šiem jautājumiem guva ikviens klātesošais, savukārt, deputātu kandidāti novērtēja interesanto veidu, kā ļaut sevi iepazīt topošajiem balsotājiem.

Jauktās komandās pie 20 galdiem spēles aizvadīja vairāk nekā 50 dalībnieku, no kuriem aptuveni divas trešdaļas bija Eiropas Parlamenta deputātu amatu kandidāti. Par turnīra uzvarētāju kļuva novusa entuziaste Tatjana Stivka, iegūstot turnīra galveno balvu – novusa galdu. Otrajā vietā ierindojās partijas “Progresīvie” deputātu kandidāts Mārtiņš Staķis, bet trešo vietu ieguva Mārtiņš Daģis no partijas “Jaunā Vienotība”. 

“Turnīrs apliecināja, ka politikai un novusam tiešām ir daudz kopīga. “Kijas diplomātija” bija lieliska iespēja politiķiem pierādīt sevi ne vien spraigās priekšvēlēšanu diskusijās, bet arī pie novusa galda. Tajā pašā laikā turnīrs ļāva politiķiem izmēģināt saspēli ar citu partiju pārstāvjiem, kas ir būtiski strādājot Eiropas Parlamentā. Mums ir patiess prieks, ka turnīrā piedalījās lielākā daļa no partijām, kas kandidē Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kā arī virkne novusa spēles entuziastu,“ stāsta Sarunu festivāla LAMPA direktore un fonda atvērtai sabiedrībai DOTS izpilddirektore Ieva Morica. 

Turnīru rīkoja Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Eiropas Kustība Latvijā un Latvijas Novusa federācija ar Eiropas Savienības atbalstu. 

Turnīrā kopumā piedalījās 12 partiju pārstāvji.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar