Andris Reizenbergs meistaro pastu pappardelle ar sēnēm

Zupu uzvārīt – tas vis nav kokteili sajaukt! Tomēr bārmenis Andris Reizenbergs ir uz “tu” ar abām nodarbēm – gan kokteiļi, gan zupas pieder pie viņa meistarstiķiem. Šoreiz Andris izkāpj no savas komforta zonas un kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pappardelle ar sēnēm, lai pacienātu brāli Ingusu.

Pappardelle ar sēnēm

2 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 20 min

Izmaksas kopā: 4,08 eiro

Cena par porciju: 2,04 eiro

Nepieciešams:

Pastai: 

110 g kviešu miltu Rimi;

100 g mannas; 

5 g smalkā jūras sāls Rimi;

2 olas.

200 g sēņu;

1 vidējs sīpols;

puse citrona;

200 ml saldā krējuma;

100 g siera Rimi Brie;

pipari pēc garšas; 

eļļa cepšanai.

Pagatavošana

Sajauc kviešu miltus un mannu, pievieno sāli. Izveido bedrīti maisījumā un liec tajā olas. Sajauc visu viendabīgā mīklā. Mīci to uz galda virsmas, kas viegli apkaisīta ar miltiem, apmēram 10–15 minūtes, līdz tā kļūst gluda un elastīga. Ietin mīklu plēvē un atstāj uz 30 minūtēm atpūsties.

Pēc tam izrullē mīklu plānā kārtā un ar nazi vai makaronu griešanas rīku sagriez pappardelle platās lentēs. Uzvāri lielā katlā ūdeni ar sāli, liec pappardelle verdošā ūdenī un vāri apmēram 3–4 minūtes, līdz makaroni ir gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz cieti.

Sēnes sagriez plānās šķēlītēs. Sīpolu nomizo un smalki sagriez. Lielā pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sēnes un cep vēl 5–7 minūtes, līdz tās izdala šķidrumu un kļūst zeltaini brūnas. Pievieno citronu sulu, samaisi un ļauj dažas sekundes pavārīties. Pielej saldo krējumu un samazini karstumu, vāri vēl dažas minūtes, lai mērce kļūst krēmīga. Sagriez sieru un pievieno to mērcei, maisi, līdz siers izkūst. Pievieno garšvielas pēc garšas.

Kad makaroni gatavi, izsmel tos no ūdens un pievieno krēmīgajai sēņu mērcei. Samaisi, lai mērce pārklāj makaronus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar