Aicina atzīmēt Baltijas ceļa gadadienu un apceļot Baltijas valstis

Koplietošanas automobiļu pakalpojumu sniegšanas uzņēmums CityBee aicina atzīmēt Baltijas ceļa 35. gadadienu, apceļojot Latviju, Lietuvu un Igauniju bez papildu maksas. Proti, augustā nebūs jāmaksā par CityBee transportlīdzekļa atstāšanu citā valstī.

Kad tu pēdējo reizi apciemoji Lietuvu vai Igauniju kā tūrists? Vasara ir piemērots laiks tuviem un tāliem ceļojumiem un tās pēdējā mēnesī — augustā — vēl var paspēt papildināt vasaras piedzīvojumu sarakstu ar kādu nelielu, bet interesantu izbraucienu, sekojot Baltijas ceļam, kas 1989. gada 23. augustā stiepās pāri visām trim Baltijas valstīm 690 kilometru garumā.

Vieglā automašīna — piemērotākais transporta veids tūrismam Baltijā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta pasūtītā un pētījumu centra SKDS īstenotā pētījuma dati[1] atklāj, ka vieglā automašīna ir iecienītākais un piemērotākais pārvietošanās veids, ja ceļošana notiek Baltijas valstu ietvaros. Igauņi un lietuvieši Latvijā visbiežāk mēdz ierasties, braucot ar personīgo automašīnu vai mikroautobusu (86% no Lietuvas un 88% no Igaunijas).

Ceļošana divatā ir izplatītākais ceļošanas veids Baltijas valstīs: 55% Latvijas, 63% Lietuvas un 72% Igaunijas iedzīvotāju ceļo divatā ar partneri, dzīvesbiedru vai bērnu. Vienatnē ceļo salīdzinoši reti (Latvijā – 4%, Lietuvā 2%, Igaunijā – 5%). Galvenie ceļojumu mērķi ietver atpūtu, kultūras pasākumus, kā arī ģimenes un draugu apciemošanu.

Baltijas ceļš – iedvesmas avots un pievilcīgs maršruts vēl joprojām

Lai arī Baltijas valstis ģeogrāfiski atrodas tuvu, to vēsturiskās un kulturālās atšķirības rada patīkamu daudzveidību, ko iepazīt var īsos un ērtos ceļojumos.

CityBee Latvija reģionālais vadītājs Krištofs Hegedjušs: “Lai gan Baltijas ceļa akcija notika pirms 35 gadiem, šis notikums rosina atmiņas, patriotiskas emocijas un iedvesmo arī tagad. It īpaši tagad! Aicinām novērtēt, izzināt un apskatīt visu, kas ir pieejams mūsu reģionā.”

Braucienu ar CityBee transportlīdzekli sākt vienā valstī, bet to pabeigt un automašīnu atstāt citā valstī parasti izmaksātu papildu 79 euro, taču starp 1. un 31. augustu tas būs iespējams bez maksas.

Koplietošanas auto arvien vairāk izmanto ceļošanai

Koplietošanas transportlīdzekļu izmantošana kļūst arvien iecienītāka un latviešu šoferi pagājušajā gadā ar CityBee mašīnām pavisam veica 17 miljonus kilometru. Tā ir ērta iespēja bez raizēm braukt ne tikai pa Latvijas ielām un šosejām, bet arī mērot ceļu uz tuvākajām kaimiņvalstīm.

Kā liecina CityBee apkopotā statistika, klienti Latvijā par vēlamo galamērķi daudz biežāk izvēlas Lietuvu (80% braucienu) nevis Igauniju (20%).

Latvieši Baltijas valstīs visaktīvāk ceļo vasarā. Jūlijā ar CityBee transportlīdzekļiem starp Baltijas valstīm veikti divreiz vairāk braucieni nekā, piemēram, janvārī.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar