Ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūka

Turpinot attīstīties vegānai un veģetārai kultūrai, daudzi arvien biežāk ikdienā uzturā lieto vairāk dārzeņu un graudaugu, mazāk gaļas. Taču tas nebūt nenozīmē, ka jāatsakās no produktu un recepšu daudzveidības, garšu un tekstūru bagātības un visaptverošas sāta sajūtas. Ar divām gardām veģetārām receptēm, ko ieviest savā virtuvē, dalās jaunākais Rimi Gardēžu komandas eksperts, profesionāls pavārs un vegāno un veģetāro ēdienu zinātājs Edgars Sanders.  

“Jau vairākus gadus pats lietoju uzturā un arī citiem iesaku vegānas maltītes. Man patīk eksperimentēt ar garšām un tekstūrām. Necenšos imitēt gaļas produktus, tomēr tiem, kuri domā, ka vegāni ēd tikai zāli un ledu, atklāšu garšu daudzveidību, aizstājot ierastos produktus ar pārsteidzošām alternatīvām,” sola jaunais Rimi Gardēdis Edgars Sanders.

Ābolu, melleņu un pekanriekstu drumstalkūka (40 min; 2–4 pers.)

Nepieciešams:

80 g grauzdētu pekanriekstu;

1 ēd. k. maltu linsēklu;

3 ēd. k. ūdens;

100 g mandeļu miltu;

70 g kokosriekstu miltu;

1 tējk. cepamā pulvera;

šķipsna sāls;

miza no 1/2 citrona;

80 g cukura sīrupa;

40 g rapšu eļļas;

60 g ābolu biezeņa;

2 āboli;

250 g melleņu;

250 g sojas produkta Yosoi persiku.

Pagatavošana

Mazā bļodiņā sajauc linsēklas ar ūdeni un atstāj uz 15 minūtēm, lai izveidojas lipīga masa. Bļodā ber sasmalcinātus pekanriekstus, mandeļu un kokosriekstu miltus, šķipsnu sāls un citrona mizu. Pievieno linsēklu masu, cukura sīrupu, rapšu eļļu un ābolu biezeni. Visu kārtīgi samaisi.

18–20 cm kūkas formiņā ieklāj cepampapīru. Drumstalu masu sadali divās daļās, vienu daļu izklāj kūkas formā aptuveni 1 cm biezumā. Pa virsu liec mellenes un šķēlītēs sagrieztus ābolus un nosedz tos ar atlikušo drumstalu masu. Cep cepeškrāsnī 170 grādos 30 minūtes. Pasniedz ar jogurtu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar