Kristīne Pāže gatavo ķirbja krēma pastu

Kas ir slapjā gatavošana un kāpēc ķirbis jācep ar visu mizu? Šoreiz raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē viesojās mūziķe un grupas Kautkaili vokāliste Kristīne Pāže. Kopā ar šefpavāru viņa gatavos sātīgo un rudenīgo ķirbja krēma pastu, kuras pagatavošana ir ne tikai vienkārša, bet arī izdevīga – viena porcija izmaksā nedaudz vairāk nekā eiro.

Ķirbju krēma pasta

4 personām

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Izmaksas četrām personām: 4,10 eiro

Izmaksas par vienu porciju: 1,03 eiro

Sastāvdaļas 

400 g pastas;

1 sīpols;

2 daivas ķiploka;

50 g sviesta 82 %,

450 g ķirbja;

1 buljona kubiņš ar vistas garšu, Rimi;

100 ml saldā krējuma 35 %, Rimi;

50 g cietā siera, 37 % 12 mēneši, Rimi;

Šķipsna pētersīļu;

Olīveļļa un sviests cepšanai

Pagatavošana

Ķiploku un sīpolu sakapā, bet ķirbi nomizo un sagriež nelielos gabalos. Katliņā uzsilda 0,5 l ūdens un tajā izšķīdina buljona kubiņu. Atsevišķā katlā uzsilda eļļu un sviestu, nedaudz apcep sīpolu un ķiploku, pēc tam pievieno arī ķirbi. Kad viss viegli apcepies, pievieno buljonu un uz nelielas uguns vāra, līdz ķirbis ir gatavs. Pēc tam ķirbi sablendē un pievieno saldo krējumu. Iegūto krēmu liek sildīties uz mazas uguns, pievienojot garšvielas pēc izvēles. Tikmēr sarīvē sieru. Kad tas izdarīts, lielā ūdens daudzumā liek vārīties pastu un gatavo to pēc norādēm uz iepakojuma. Kad pasta gatava, nokāš lieko ūdeni un liek mērces katlā, pievienojot daļu sarīvētā siera un pētersīļus, pēc tam visu samaisa. Pasniedz, pārkaisot ar sieru un svaigiem pētersīļiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar