Edgars un Emīls no Carnival Youth eksotisko lēcu dālu šmorē
Jo aukstāks laiks, jo sildošāks ēdiens! Tāda laimes formula ir labi zināma ne vienā vien virtuvē. Par garšvielu un sātīga ēdiena vareno spēku pārliecinās arī Emīls un Edgars no Carnival Youth, kuri kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski saviem grupas biedriem Robertam un Kristiānam gatavo Indijas virtuves iedvesmoto sarkano lēcu dālu.
Sarkano lēcu dāls
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 8,90 eiro
Cena par porciju: 2,2 eiro
Nepieciešams:
2 sīpoli;
250 g sarkano šķelto lēcu Rimi;
300 g basmati rīsu Rimi Planet;
10 g ingvera;
4 ēdamk. grieķu jogurta bez piedevām Rimi;
400 ml kokosriekstu piena Rimi Planet;
480 g mērces Rimi Planet Tikka Masala;
2 g čili pārslu;
4 ķiploka daiviņas;
sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Noskalo sarkanās šķeltās lēcas aukstā ūdenī, lai noņemtu lieko cieti. Liec lēcas katlā ar ūdeni (aptuveni 3 daļas ūdens uz 1 daļu lēcu), pievieno šķipsnu sāls un vāri uz vidējas uguns apmēram 10–15 minūtes, līdz lēcas kļūst mīkstas. Kad tās ir gatavas, nolej lieko ūdeni un noliec katlu malā.
Smalki sagriez sīpolus un ķiploku, sarīvē vai smalki sakapā ingveru. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas, pievieno sīpolus, ķiploku un ingveru. Apcep uz vidējas uguns, līdz sīpoli kļūst zeltaini un caurspīdīgi (aptuveni 5–7 minūtes). Tad pievieno pannā Tikka Masala mērci un samaisi. Pievieno vārītās lēcas un kokosriekstu pienu, rūpīgi samaisi visu kopā. Turpini vārīt uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, lai garšas labi sajaucas.
Notvaicē basmati rīsus un pievieno dālam, viegli iemaisot, lai tie uzsūc garšas. Paturi uz lēnas uguns vēl dažas minūtes, lai viss vienmērīgi sasilst un garšas sajaucas. Pievieno čili pārslas pēc garšas, sāli un piparus, pielāgojot garšas intensitāti savām vēlmēm.
Pasniedz sarkano lēcu dālu ar grieķu jogurtu krēmīgumam un svaigumam. Dekorē ar papildu čili pārslām vai svaigiem zaļumiem pēc vēlēšanās.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri