Nedēļas nogalē notiks pirmais Baltijas valstu kauss piklbolā

14.–15. septembrī tenisa centrā “Lielupe” norisināsies pirmais Baltijas valstu kauss piklbolā, ko organizē Latvijas, Lietuvas un Igaunijas piklbola federācijas. Esat laipni aicināti apskatīt un varbūt arī izmēģināt sporta veidu, kas ir aizrāvis visu Ameriku un kļūst arvien populārāks arī Latvijā un Eiropā. Ieeja bez maksas!

Piklbols (angļu val. – pickleball) ir rakešu sporta veids ar tenisa, badmintona un galda tenisa elementiem, ko spēlē uz badmintona izmēra cieta laukuma ar tenisam līdzīgu tīklu, oglekļa/stiklaškiedras airiem un caurumotu plastmasas bumbiņu. 

Piklbols milzīgu popularitāti guva ASV Covid-19 pandēmijas laikā kā sociāli aktīvs bezkontakta sporta veids, ko var spēlēt gandrīz jebkur, galvenais, lai ir pieejama līdzena un cieta virsma.

Amerikā piklbolu spēlē vairāk nekā 9 miljoni spēlētāji, tostarp bijušie sportisti un slavenības. Sacensību līmenī to var spēlēt no septiņu līdz 90 gadu vecumam. Pirmajā Baltijas valstu kausā jaunākajai spēlētājai ir deviņi gadi, bet vecākajam – 81 gads, tiesa ar Vimbldonas turnīru pieredzi lielajā tenisā. 

Uz sacensībām Jūrmalā ieradīsies Igaunijas čempioni, kuri cīnīsies pret Lietuvas izlasi, kam ir “US Open” turnīra pieredze. Savukārt mājas pilsētas mūrus centīsies nosargāt labākie vienspēļu un dubultspēļu tenisa un citu rakešu sporta veidu Latvijas čempioni. Turnīrā tiks izspēlētas medaļas vienspēlēs, dubultspēlēs “open”, iesācēju un “50 gadu un vairāk” kategorijās. 

Sacensību piklbolu Latvijā spēlē nepilnu gadu, Lietuva un Igaunija pagaidām ir priekšā – tur to sāka spēlēt agrāk. Viens no galvenajiem Baltijas valstu kausa piklbolā mērķiem ir parādīt piklbolu plašākai sabiedrībai un veikt Latvijas nacionālo atlasi pirmajam Eiropas komandu čempionātam, kas notiks šī gada novembrī. 

Latvijā ir aptuveni 100 spēlētāju no Rīgas, Jūrmalas, Salaspils un Cēsu klubiem un 15 korti, kur šo sporta veidu spēlēt. Viens no labākajiem kortiem, kuru ziemas sporta veidu infrastruktūru izmanto vasarā, ir Dreiliņkalna hokeja kārba (slidotava), par ko smejoties saka, ka tā ir pelnījusi kādu ekonomikas aprites gada balvu.Kur var spēlēt piklbolu? Sākumā universālajos sporta laukumos un uz cietajiem tenisa kortiem, kur vienā tenisa kortā var izveidot līdz pat četriem piklbola kortiem vai izmantot badmintona infrastruktūru. Tikai piklbolam domātie korti ir Cēsīs, Tallinā, Tartu un Druskininkos, kur liels uzsvars ir uz piklbola tūrismu un visu vecumu iekļaujošu sporta aktivitāšu atbalstu. 

Piklbols ir izcils sporta veids veselības nostiprināšanai, kā arī saliedēšanās un korporatīviem pasākumiem. Starp citu, Amerikā piklbols ir kļuvis populārāks nekā golfs, kur ātrāk, lētāk un efektīvāk tiek apspriesti un slēgti darījumi neformālā vidē. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar