Uzstādot smidzinātāja sprauslu jaucējkrānam, iespējams samazināt ūdens patēriņu pat par 95%

IKEA jaunums – ÅBÄCKEN smidzinātāja sprausla jaucējkrānam ir inovatīvs risinājums par pieejamu cenu, kas ļauj mājsaimniecības ūdens patēriņu samazināt pat par 95 %. Smidzinātāja sprausla IKEA būs pieejama no šī gada oktobra, un tās cena nepārsniegs 5 eiro.

“Aptuveni 10 % no visiem pasaules saldūdens krājumiem tiek izmantoti mājsaimniecību vajadzībām. IKEA vēlas palīdzēt cilvēkiem mājās taupīt ūdeni un citus resursus un parādīt, ka ilgtspējīgs dzīvesveids ir pa spēkam un kabatai ikvienam. ÅBÄCKEN smidzinātāja sprausla jaucējkrānam ir tieši tāda prece – tā paātrina ūdens plūsmu, spiežot ūdeni caur ļoti maziem caurumiņiem un veidojot sīkus pilienus, kas ļauj mazgāt rokas vai noskalot zobu birsti tikpat labi kā parasta jaucējkrāna strūkla. Atšķirība ir ūdens patēriņā, tāpēc tas ir lielisks risinājums mājsaimniecībām,” saka IKEA Latvija vadītājs Pēteris Grīnbergs.

Jau tagad visām IKEA dušas klausulēm un jaucējkrāniem ir iebūvēts ūdens plūsmas regulators, kas nodrošina optimālu ūdens plūsmu. Lai vēl vairāk samazinātu mājsaimniecību ūdens patēriņu, IKEA sadarbībā ar jaunuzņēmumu Altered Company izstrādāja inovatīvu preci – ÅBÄCKEN smidzinātāja sprauslu jaucējkrānam, ko var pievienot jebkuram IKEA un lielākajai daļai standarta jaucējkrānu. Standarta jaucējkrāna ūdens plūsmas ātrums ir 5,7 l minūtē, bet ÅBÄCKEN sprausla smidzināšanas režīmā spēj samazināt ūdens plūsmu līdz 0,25 l minūtē, ļaujot ietaupīt līdz 95 % ūdens, un ūdens strūklas režīmā – līdz 1,9 l minūtē, ietaupot līdz 66 % ūdens.

Inovācijas, kas ļauj samazināt ūdens patēriņu, kļūst arvien svarīgākas. Katram trešajam planētas iedzīvotājam jau tagad nav pieejams lietošanai drošs dzeramais ūdens un tiek lēsts, ka 2030. gadā miljardiem cilvēku visā pasaulē cietīs no dzeramā ūdens un pienācīgu sanitāro un higiēnas apstākļu trūkuma. Viens no IKEA mērķiem ir rūpēties par ūdens kvalitāti un tā pieejamību dažādās jomās, kas skar gan izmantotos izejmateriālus, gan ražošanas paņēmienus, gan pārtikas preču piedāvājumu, kā arī samazinātu ūdens patēriņu mājās.

“IKEA vēlas iedvesmot un dot iespēju cilvēkiem visā pasaulē dzīvot veselīgi un ilgtspējīgi. Tādēļ mēs radām nevis luksusa preces nelielam cilvēku lokam, bet gan preces, kas ir pievilcīgas, praktiskas un pieejamas daudziem,“ teic IKEA Latvija vadītājs P. Grīnbergs. “Mēs ticam, ka visos mājokļos slēpjas daudz neapjaustu iespēju un šai ilgtspējas kustībai, kuras mērķis ir taupīt ūdeni, var pievienoties ikviens.”

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar