Itāļu kāzu zupa ar vistas gaļas bumbiņām
Tradicionālās zviedru virtuves gaļas bumbiņas ir daudzpusīgs un gards ēdiens, ko daudzi jau sen pazīst ārpus Zviedrijas robežām. Arī Latvijā daudzi ir nogaršojuši šo klasiku, ēdot gaļas bumbiņas ar kartupeļu biezeni, saldā krējuma mērci un brūkleņu ievārījumu zviedru restorānā, kas atrodas IKEA. Taču šoreiz viens no Latvijas labākajiem un talantīgākajiem šefpavāriem Māris Jansons ir radījis lielisku un mājās viegli pagatavojamu recepti, izmantojot tradicionālās zviedru gaļas bumbiņas vai to alternatīvas. Šefpavārs aicina eksperimentēt un pielāgot recepti atbilstoši katra personīgajai gaumei.
Itāļu kāzu zupa ar vistas gaļas bumbiņām (4 porcijas)
Nepieciešams
-
20 gab. (5 gab. uz personu) jeb aptuveni 500 g saldētas vai mājās gatavotas vistas gaļas bumbiņas;
-
Pērļu kuskuss vai pērļu grūbas;
-
Kale jeb lapu kāposts;
-
Burkāni;
-
Sīpoli;
-
Svaigs buljons vai bio dārzeņu buljona kubiņi.
Pagatavošana:
-
Pagatavo dārzeņu buljonu vai uzvārītā ūdenī (1000 ml) izšķīdina divus bio dārzeņu buljona kubiņus;
-
Sīpolus atsevišķi sacep ar burkāniem uz pannas olīveļļā līdz tie ir zeltaini brūni un pievieno buljonam;
-
Visu vāra kopā 5-7 min. un pievieno pērļu kuskusu vai pērļu grūbas, saplucinātas kale lapas. Garšvielas – piparu un sāli, pieliek pēc izvēles. Vāra 15 min. vai līdz grūbas gatavas;
-
5 min. pirms pasniegšanas pieliek vistas gaļas bumbiņas un ļauj, lai “uzmet burbuli” – zupa būs gatava pasniegšanai.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri