Tofu cepetis ar ķiploku mērci un grilētiem dārzeņiem
Jāņusiers ir populārākais Līgo ēdiens, bez kura svētku galds nav iedomājams, norāda 77% Latvijas iedzīvotāju Rimi veiktajā aptaujā, otrajā un trešajā vietā ierindojot attiecīgi šašliku un svaigus dārzeņus. Plānojot svētku galda ēdienus, galvenokārt tiek ņemts vērā tas, lai ēdiens būtu viegli pagatavojams un, servējot ikdienā retāk izmantotus ēdienus, rastos iespēja sevi nedaudz palutināt.
Edgara Sandera tofu cepetis ar ķiploku mērci un grilētiem dārzeņiem
(30 minūtes, 2 porcijas)
Nepieciešams:
1 paciņa vegāniskā cepeša Sojalita Grill 2×70 g
Buntīte maurloku
500 g dažādu dārzeņu grilēšanai
Sāls pēc garšas
Melnie pipari pēc garšas
Ķiploku mērcei:
100 g Indijas riekstu
1 citrons
1–2 ēdamk. galda etiķa
2 ēdamk. vegāniskas majonēzes
1–2 ķiploka daiviņas
2 tējk. kaltētu diļļu
Sāls pēc garšas
Pagatavošana
Pagatavo ķiploku mērci. Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri. Atstāj ūdenī mērcēties, kamēr tie atdziest. Riekstus nokās, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec blenderī. Pievieno 120 ml ūdens un blendē, līdz izveidojas mērce skābā krējuma konsistencē. Pievieno citronu sulu, etiķi un sāli pēc garšas. Kārtīgi samaisi ar majonēzi, smalki sarīvētu ķiploku un kaltētām dillēm. Dārzeņus un cepeti cep uz grila, līdz tie gatavi, un pasniedz ar mērci un sakapātiem maurlokiem.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri