Grūbu un ķirbja sacepums
Tā sauktais pavasara nogurums pēc ziemas sezonas piemeklē daudzus, un roka tā vien stiepjas pēc uztura bagātinātājiem, jo lielākoties pēkšņo enerģijas trūkumu un nomāktību norakstām uz vitamīnu trūkumu. Rimi Labākai dzīvei eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina atgādina – laba pašsajūta ir dažādu veselīgu paradumu rezultāts, kur uzturs spēlē būtisku, bet ne vienīgo lomu.
Grūbu un ķirbja sacepums
(1 h 30 min, 4 personām)
Sastāvdaļas
200 g pērļu grūbu
500–700 ml dārzeņu buljona
2 ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
2 tējk. rozmarīna lapiņu
400 g riekstu ķirbja 5 mm šķēlēs
Jūras sāls pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
40 g sakapātu mandeļu
Pagatavošana
Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Keramiskā traukā ber grūbas, pielej 500 ml buljona, pievieno sāli, piparus, pusi rozmarīna un ķiploku. Samaisi un liec krāsns vidējā daļā uz 30 minūtēm. Tad izņem trauku no krāsns, liec virsū ķirbi, uzber pārējo rozmarīnu, piparus un riekstus. Ja šķidrums ir pilnībā iztvaikojis, pielej vēl 200 ml. Liec atpakaļ krāsnī uz vēl 30–40 minūtēm. Kad gatavs, pasniedz, katrai grūbu un ķirbju porcijai uzlejot 1 tējkaroti linsēklu eļļas. Ja vēlies, vari pievienot arī dīgstus.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri