Panna cotta ar mango biezeni
Vieni no pavasara gaidītākajiem svētkiem noteikti ir Lieldienas. Šogad svētku brīvdienas būs pietiekami garas, tāpēc par to, ko celt galdā, jādomā jau savlaicīgi. Rimi Gardēži Liene Zemīte un Edgars Sanders dalās ar savām svētku svinēšanas tradīcijām un mīļākajiem ēdieniem, ko likt svētku galdā.
Panna cotta ar mango biezeni (60 minūtes, 6 personām)
Sastāvdaļas
500 ml piena
100 g cukura
12 g želatīna
60 g ūdens
1 vaniļas pāksts
150 g mizota mango
½ citrona sulas
30 g cukura
150 g baltās šokolādes Ritter Sport
2 ēd. k. lazdu riekstu pastas
50 g cepumu Selection by Rimi Almond Thins
Pagatavošana
Sagatavo ovālas vai apaļas porciju kūku formiņas. Izgriez foliju un cepamo papīru lielāku par kūkas formiņu, rūpīgi ietin kūkas formu no apakšas, lai folija kārtīgi piespiežas malām un šokolādes kraukšķis un panna cotta, to ielejot, neiztek. Liec uz cieta, līdzena šķīvja vai paplātes.
Nomizo un sasmalcini mango, liec katliņā ar citrona sulu un 30 g cukura un karsē, kamēr iztvaiko šķidrums un mango jūk ārā. Sablendē un liec ledusskapī.
Izkausē šokolādi ūdens peldē, pievieno riekstu pastu un sasmalcinātus cepumus, samaisi un kārto kūciņu formu pamatnēs, liec ledusskapī vai saldētavā, lai sastingst.
Izmērcē aukstā ūdenī želatīnu. Katliņā lej pienu, pievieno pārgrieztu vaniļas pāksti un 100 g cukura, karsē līdz pirmajam burbulim. Atdzesē un ar nazi izkasi vaniļas sēkliņas no pāksts. Ūdens peldē izkausē želatīnu, iemaisi padzisušajā pienā un lej uz šokolādes pamatnēm. Liec ledusskapī, lai sastingst.
Saželējušo panna cotta izgriez no formiņas un vienā pusē uzspied apaļu mango biezeņa kārtu, lai izskatās pēc olas dzeltenuma.
TOP Komentāri