Garie, melnie lenteņi
Tuvojas visu svēto dienas priekšvakars, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni šo svētku svinētājiem piedāvā divas receptes Helovīna ballītei. Melno lenteņu pasta būs lielisks, tematisks un viegli pagatavojams pamatēdiens, savukārt veselīgās uzkodiņas jau to gatavošanas laikā noteikti priecēs jaunākos svētku svinētāju!
Garie, melnie lenteņi
(Gatavošanas laiks 20 min)
Šī maltīte izskatās patiesi šausminoši, taču tā ir ļoti ātri pagatavojama, garda un veselīga maltīte!
Sastāvdaļas (2 personām)
200 g melnās pastas (derēs tagliatelle, lingvini vai spagetti)
2 ēdamk. olīveļļas
2 plānās strēmelītēs sagrieztas ķiploku daiviņas
100 g strēmelītēs sagrieztu saulē kaltētu tomātu
~80 g rīvēta Parmezāna tipa siera
sāls un pipari
Pagatavošana
Katlā uzvāriet ūdeni, pievienojiet nedaudz sāls un pagatavojiet pastu atbilstoši gatavošanas instrukcijai, tad nokāsiet un nolieciet malā. Lielā pannā uzkarsējiet olīveļļu, viegli apcepiet tajā ķiplokus. Pievienojiet tomātus, apcepiet visu vēl 1 minūti. Pannā pievienojiet pastu, ik pa laikam apmaisot, gatavojiet visu vēl 1 minūti. Pievienojiet sieru, sāli, piparus un baudiet Visu svēto dienas priekšvakara vakariņas!
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri