Pašvaldības policija Rīgas maratona laikā strādās pastiprināti

Rīgas pašvaldības policija kopā ar Valsts policiju jau iepriekš ir izstrādājusi rīcības plānu, paredzot iesaistīt ievērojamus resursus gan sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, gan satiksmes ierobežojumu regulēšanā. Vienlaikus iespēju robežās policija uzraudzīs arī epidemioloģisko prasību ievērošanu, kā arī gan startā, gan finišā būs pastāvīga policijas uzraudzība. Jāuzsver, ka policija vērtēs ne tikai pasākuma apmeklētājus, bet arī organizatorus, kuri vistiešākajā veidā ir atbildīgi par drošības risku novēršanu.

Lai gan pašlaik policijas plāns ir pielāgots tam, ka maratonā piedalīsies pieteiktais dalībnieku skaits, policija aicina vecākus ar bērniem stingri izvērtēt, vai dalība bērnu skrējienos patiešām ir nepieciešama. Tāpat policija aicina īso distanču (5km un 10km) skrējējiem izvērtēt dalību pasākumā.

Vienlaikus jāņem vērā arī tas, ka maratona starts un finišs paredzēts Rīgas centrā, kur arī bez sportistiem ir ievērojama cilvēku plūsma, tādēļ nekādā gadījumā tur nevajadzētu pulcēties līdzjutējiem un citiem, kuri tiešā veidā nav saistīti ar pasākumu.

TOP Komentāri

avatar