Zemeņu laika mohito ar neatkārtojamu ogu garšu
Zemo cenu dzērienu un vīnu veikals AlkOutlet sadarbībā ar Bacardi rumu piedāvā viegli pagatavojama mohito kokteiļa recepti, kur vasarīgi vieglā garšā savijas Latvijas zemeņu aromātiskais maigums un atsvaidzinošais piparmētru aromāts, turklāt šī kokteiļa pagatavošanai nevajadzēs bārmeņu kursus vai sertifikātu viesmīlības nozarē – tas ideāli sanāks jebkuram!
Sastāvdaļas (4 glāzēm)
16-20 ripiņās sagrieztas zemenes
60 g piparmētru lapu un zariņu
~200 ml gaišā ruma
4 ēdamk. cukura
sula no 1 laima
atdzesēts gāzēts ūdens
ledus
laims rotāšanai
Pagatavošana
Šeikerī vai piestā saspaidi piparmētru lapas ar cukuru, lai piparmētras kļūtu aromātiskākās. Saliec piparmētras 4 glāzēs, katrā glāzē ielej nedaudz laima sulas un ap 50 ml ruma. Piepildi glāzes ar ledu un zemeņu šķēlītēm. Pārlej ar gāzēto ūdeni, rotā ar laimu un baudi aukstu!
Receptes autore Jevgēnija Jansone, foto autore Viktorija Kožemjakina.
TOP Komentāri