Zaļā šakšuka ar grauzdētu maizi – saldēti spināti, zaļā paprika, olīvas, baklažāns un vēršacis
Svinot astronomiskā pavasara iestāšanos, “Lidl Virtuves” šefpavārs Uģis Veits ir sagatavojis trīs receptes, kas apvieno siltas un sātīgas garšas, un tās ir ideāli piemērotas ziemas noslēgumam, vienlaikus ienesot svaigumu un vieglumu, kas raksturīgs pavasarim.
Zaļā šakšuka ar grauzdētu maizi – saldēti spināti, zaļā paprika, olīvas, baklažāns un vēršacis
2 personām / Viegli
Sastāvdaļas:
- 4 olas
- 450 g saldētu spinātu
- 1 zaļā paprika
- 35 g zaļo olīvu
- 1 mazs vai ½ baklažāna
- 1 mazs sīpols
- 1–2 daiviņas ķiploku
- šķipsna oregano
- 1 tējkarote kumīna
- ½ asās paprikas vai pēc garšas
- sāls pēc garšas
- olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Papriku, sīpolu un baklažānu sagriež, ķiplokus sasmalcina.
- Pannā liek cepties sīpolus, pievieno tiem sāli, samaisa un tad pievieno baklažānus. Papildus pievieno olīveļļu pēc nepieciešamības. Turpina cept, visu laiku maisot. Tad pievieno ķiplokus, papriku, sāli un turpina cept. Pievieno garšvielas – kumīnu, oregano, aso papriku un turpina cept. Pievieno atkausētus spinātus un samaisa. Ja nepieciešams, var pievienot ūdeni.
- Ar karoti izveido četras “ligzdiņas” jeb vietu, kur iesist olas.
- Sasmalcina olīvas un pievieno tās pannā. Uzliek vāku un ļauj olām apcepties 4–5 minūtes jeb līdz tās ir gatavas pēc vēlēšanās.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri