Vieglatlēte Agate Caune gatavo risoto ar sparģeļiem

Tuvojoties olimpiskajai vasarai, sportisti steidz krāt spēkus izciliem startiem Parīzē un ne tikai. Veselīgam ēdienam ir liela nozīme sportistu ikdienā. To lieliski zina arī vieglatlēte un Latvijas Olimpiskās vienības sportiste Agate Caune. Viņa ciemojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo risoto ar sparģeļiem, lai sportiskā garā gaidītu ciemos vieglatlēti Gerdu Keriju Dreimani

Disciplīnai sportista dzīvē ir liela nozīme, un Agates paradumi to tikai apliecina: viņa katru svētdienu ēdienkarti plāno nākamajai nedēļai tā, lai ēdieni būtu sabalansēti un viegli pagatavojami, lai katrā ēdienreizē būtu iekļautas visas nepieciešamās uzturvielas un turklāt gatavo maltītes vairākām dienām, lai katru dienu nav jāvelta tam daudz laika. Agate bieži un labprāt gatavo ģimenei, kaut arī galvenais šefpavārs ir mamma, kas gatavo ļoti garšīgi.

Agate cenšas iepirkties visai nedēļai, bet gadās iegriezties veikalā arī pēc izejvielām kādas spontānas vēlmes piepildīšanai. Viņai pašai ļoti garšo mājas ēdiens, ko gatavo vecāki. “Es neesmu izvēlīga, ēdu gan zivis, gan gaļu. Man ļoti garšo pastas – ar vistu, ar garnelēm, arī tēta ceptais steiks ar grilētiem dārzeņiem, kas ir viens no maniem favorītiem,” atklāj sportiste.

Gaidot ciemos vieglatlēti Gerdu Keriju Dreimani, Agate izvēlas vienkāršu un cenas ziņā demokrātisku recepti – risoto ar sparģeļiem. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar