Veģetārais Čili Con Carne
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams:
- Rimi Četru veidu pupiņas – 400 g
- Konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza – 200 g
- Šalotes sīpols – 2 gab.
- Ķiploks – 4 daiviņas
- Burkāns – 1 gab.
- Sarkanā paprika – 1 gab.
- I love eco tomātu biezenis – 400 ml
- Vorčesteras mērce – 2 ēdamk.
- Dārzeņu buljons – 200 ml
- Kumins (romiešu ķimenes) – 1 tējk.
- Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
- Asais čili – 1 gab.
- Citronzāle – 1 gab.
- Ingvers – 1/3 tējk.
- Sāls un pipari – pēc garšas
- Zaļumi (kindza, lociņi, pētersīļi) – 3 saujas
- Tortiljas – 8 gab.
Pagatavošana:
- Sagriez mazos gabaliņos un apcep sīpolus, burkānu un papriku;
- Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, kuminu un smalki sagrieztu čili un ķiplokus;
- Pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāri 10 minūtes;
- Kad buljons nedaudz novārījies, pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpini visu vārīt līdz masa sāk nedaudz sabiezēt;
- Pievieno pupiņas un kukurūzu;
- Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus vai vēl čili;
- Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljas maizi;
Ieteikums!
Izmēģini gatavo masu ietīt lavašos, pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī.
Foto: publikācijas
TOP Komentāri