Vegāniskais turku zirņu burgers ar pesto mērci

Garšo burgeri un citas ātras uzkodas, tomēr apzinies, ka varētu dzīvot veselīgāk? Tas ir savienojams – gardus un veselīgus burgerus var pagatavot pats! Protams, tas prasīs mazliet vairāk pūļu, nekā ieiet tuvējā ātrās ēdināšanas restorānā un laiski pagaidīt, kamēr tavu ēdienu uztaisa kāds cits, tomēr mājās gatavots burgers noteikti ir šo pūļu vērts! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā recepti vegāniskais turku zirņu burgers ar pesto mērci.

Gatavošanas laiks: 45 -60 minūtes

 Sastāvdaļas 

Turku zirņu kotletei

600 g konservētu, nosusinātu turku zirņu,

1 neliels, smalki sakapāts sarkanais sīpols

1 ķiploka daiviņa

2 ēdamk. sakapātu, saulē kaltētu tomātu

1 ēdamk. sakapātu pētersīļu

2 ēdamk. olīveļļas

60 g mandeļu

sāls, pipari

Baltajai mērcei 

100 g Indijas riekstu

100 g karsta ūdens

1 ēdamk. citrona sulas

1 ķiploku spiedē izspiesta ķiploka daiviņa

2 ēdamk. sausā rauga

Sāls, pipari pēc garšas

Kotletes un baltās mērces pagatavošana

Kotletei visas sastāvdaļas, izņemot mandeles un olīveļļu, sasmalcini virtuves kombainā. Beigās pievieno mandeles un darbini kombainu, līdz masai ir viendabīga konsistence. Pārliec masu traukā un ievieto ledusskapī uz ~20 min – tā kotletes būs vieglāk izveidot. Sagatavo 4 kotletes, liec tās pannā uz cepampapīra, apslaki ar olīveļļu un cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī ~20 min.

Baltās mērces pagatavošanai visas sastāvdaļas blendē ~3-5 min līdz viendabīgai konsistencei.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar