Slinkie tīteņi
Rimi veiktās aptaujas rāda, ka katrs Latvijas iedzīvotājs gadā atkritumos izmet vidēji 100 kg pārtikas produktu, jeb, pārrēķinot naudā, katra mājsaimniecība palaiž vējā vairāk nekā 300 eiro. Lieliska iespēja, kā mazināt pārtikas atkritumu apjomu un turklāt ietaupīt, ir iespēju robežās iegādāties produktus ar pēdējās dienas termiņu un izmantot tos gardu maltīšu pagatavošanā, atgādina Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.
Nocenotā pārtika ir iespēja iegādāties drošus, kvalitatīvus produktus ar tās pašas dienas derīguma termiņu par samazinātu cenu – līdz pat 50% no produkta sākuma cenas. Rimi veikalos šos produktus var atpazīt pēc oranžās cenas uzlīmes, bet mobilajā lietotnē iespējams sekot līdzi, kādi nocenotie produkti ar pēdējās dienas termiņu pieejami konkrētos veikalos.
Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis atgādina – izvēloties nocenotos produktus, gatavosi ne tikai izdevīgāk, bet arī dabai draudzīgāk: “Tā ir gudra izvēle ikdienas maltīšu pagatavošanai. Ja veikalā meklē kaut ko vakariņām, ir loģiskāk izvēlēties produktus, ko vari pagatavot tajā pašā dienā, izglābjot tos no izmešanas atkritumos un tādējādi arī maciņš pateiks paldies. Šie produkti ir kvalitatīvi un garšīgi – sevišķi tad, ja tos iekļausi kādas vienkāršas un sātīgas maltītes receptē!”
Slinkie tīteņi
Personu skaits: 4
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Nepieciešams:
400 g maltās gaļas;
eļļa apcepšanai;
1–2 ēdamk. garšvielu ar sāli vai 1 buljona kubiņš (pēc izvēles);
800 g kāposta;
400 g ziedkāposta.
Pasniegšanai:
skābais krējums.
Pagatavošana
Katlā lej eļļu un liec cepties malto gaļu kopā ar garšvielām vai buljona kubiņu. Pielej aptuveni 150 ml ūdens un pievieno smalkāk sagrieztu kāpostu un ziedkāpostu. Ja visu uzreiz nevari ielikt katlā, liec tik, cik tajā saiet, bet pārējo pēc aptuveni 5–10 minūtēm, kad kāposti sautējoties nedaudz zaudēs apjomu. Sautē katlā zem vāka, ik pa laikam apmaisot, līdz kāposti mīksti. Pasniedz ar krējumu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri