Satekles Biznesa centram nosvinēti spāru svētki

Šā gada 15. augustā nosvinēti Satekles Biznesa centra spāru svētki. Apjomīgo piecu savstarpēji saistīto ēku biroju kompleksu ar kopējo platību 12 000 m² attīsta viens no Baltijas vadošajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Linstow Baltic. Tā celtniecību veic būvuzņēmums Bukoteks, un kompleksa atklāšana ir plānota jau 2025. gada vasarā.

Svinīgais notikums tika atzīmēts ar īpaši veidotu vainagu kā veiksmīgas sadarbības simbolu starp pasūtītāju un būvnieku būvdarbu procesā. Vainags izgatavots no Latvijā augušu koku zariem un lapām. Tas ir papildināts ar augiem no Skandināvijas, katram vainagā ievītajam augam nesot savu vēstījumu un simboliski vēlot jaunā kompleksa nomniekiem sekmes biznesa izaugsmē. Vainaga izgatavošanā florists sadarbībā ar arboristu komandu izmantoja zarus, kas iegūti koku kopšanas procesā, tādējādi uzsverot kompleksa būvniecības ilgtspējīgo un videi draudzīgo pieeju.

“Spāru svētki ir simbolisks atskaites punkts gan attīstītājam, gan būvniekiem, jo celtniecības darbi ir sasnieguši augstāko ēkas punktu, un darbi var ieiet noslēguma fāzē. Esam patiesi gandarīti, ka būvdarbi šobrīd norit atbilstoši plānam, un jau nākamajā gadā jaunais biroju komplekss tiks pabeigts. Pateicamies ikvienam būvdarbos iesaistītajam par paveikto!” skaidro Linstow Baltic valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds, uzsverot: “Redzot jaunā kompleksa aprises ne tikai projektā, bet arī dabā, esam patiesi gandarīti, ka Satekles Biznesa centrs organiski iederas Rīgas centra pilsētvidē. Tas atkārtoti apstiprina, ka mūsu konsekventie un mērķtiecīgie ieguldījumi šīs apkārtnes attīstībā – paplašinot tirdzniecības centru Origo, realizējot biznesa centru Origo One un attīstot Satekles Biznesa centra kompleksu – pēdējā desmitgadē ir būtiski veicinājuši apkārtnes transformāciju, stiprinot to kā vienu no galvenajiem komerciālo ēku puduriem Rīgā. Priecājamies, ka jau drīzumā nodrošināsim šajā lokācijā vēl plašāku augstākajiem ilgtspējas un biznesa standartiem atbilstošu biroju un citu komerctelpu pieejamību uzņēmumiem un to darbiniekiem.”

Satekles Biznesa centra celtniecība tika uzsākta 2023. gadā būvuzņēmuma Bukoteks vadībā, autoruzraudzību veicot Personu apvienības SN&L speciālistiem, būvuzraudzību – Forma 2 speciālistiem.

“Lielo projektu veiksmīga īstenošana iespējama tikai tad, ja visi iesaistītie strādā saskaņoti un vienoti. Esmu gandarīts, ka šajā projektā tieši tā ir noticis. Šobrīd ar lepnumu varu teikt, ka esam godam noslēguši apjomīgā Satekles Biznesa centra galveno būvkonstrukciju izbūvi. Būvdarbos izmantoti vairāk nekā 5116 m³ betona un 60 tonnas metāla. Kompleksa pāļu kopgarums pielīdzināms attālumam no Brīvības pieminekļa līdz Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai un sniedzas 6947 m garumā. Savukārt izbūvēto stāvu platība ir teju divu futbola laukumu lielumā, proti, 11 430 m², bet fasādes stiklojums sasniedz 4736 m². Šie skaitļi iezīmē paveikto darbu vērienīgo apmēru. Tādēļ vēlos izteikt lielu paldies Bukoteks komandai un visiem būvdarbos iesaistītajiem, kā arī sadarbības partneriem, tostarp projektētājiem, pasūtītājiem un būvuzraudzības komandai no uzņēmuma Forma 2,” stāsta Bukoteks vadītājs Aivars Kronbergs.

Savukārt jau 2021. gadā pat vēl pirms atklātā arhitektūras metu konkursa noslēguma par jaunā kompleksa ģenerālnomnieku kļuva AS SEB banka, kas plānoto Satekles Biznesa centru izraudzījās par savu jauno galvenās mītnes vietu Latvijā.

SEB bankas vadītāja Ieva Tetere: “Lai nodrošinātu labāku nākotni gan esošajiem SEB bankas kolēģiem un klientiem, gan topošajiem darbiniekiem, kuri vēl mācās un pievienosies mums pēc vairākiem gadiem, pārmaiņām ir jānotiek tagad. Tāpēc mēs esam lepni būt daļa no šī projekta – mūsdienīga un ilgtspējīga biroju kompleksa pašā Rīgas sirdī. Spāru svētki mums kā bankai iezīmē būtisku atskaites punktu – tieši pēc gada šī vieta kļūs par jaunajām SEB bankas mājām. Paldies partneriem un ikvienam iesaistītajam cilvēkam par jau līdz šim paveikto! Lai izdodas noturēt augsto kvalitātes un ilgtspējas latiņu arī turpmāk!”

Topošais Satekles Biznesa centrs atrodas kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu un iekļausies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un Origo One biznesa centra apkaimes kvartālā. Tā galvenā ēka ir iznomāta AS SEB bankai, savukārt pārējās biznesa centra ēkās jauniem nomniekiem vēl ir pieejamas telpas 2200 m2 platībā.

Kā atklātā arhitektūras metu konkursa uzvarētāji šo biroju kompleksu projektēja Personu apvienība SN&L (SARMA & NORDE Arhitekti un Lauder Architects), veidojot to atbilstoši vietas kontekstam, augstākajiem kvalitātes un ilgtspējas standartiem, radot piemērotu vidi uzņēmējdarbības ekosistēmai un kvalitatīvai publiskajai ārtelpai. To lielā mērā apliecina arī 2023. gada rudenī saņemtā starptautiskā atzinība pēc BREEAM ēku sertifikācijas sistēmas par projektēšanas posmu ar tobrīd vienīgo tik augsto (izcili jeb outstanding) novērtējumu Latvijā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar