Orzo pasta ar ķiršu tomātiem

Septembris lielai daļai cilvēku atnāk ar lielu steigu un aizņemtību, jo bērniem un studentiem jāatgriežas mācību iestādēs, vecākiem jāpārkārto ikdienas ritms, salāgojot to ar interešu izglītības un treniņu plāniem, tieši tāpēc septembrī kā vēl nekad noder viegli un ātri pagatavojamu ēdienu receptes! Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti krāsnī ceptai putrai, kas noderēs brokastīs vai enerģijas bagātās vakariņas pēc sporta nodarbībām un viegli pagatavojamai pastai, kas var kļūt par sātīgu pusdienu vai vakara ēdienreizi.

Orzo pasta ar ķiršu tomātiem

(4-6 porcijām, gatavošanas laiks 25 min)

Sastāvdaļas

400 g ķiršu tomātu

6 sasmalcinātas ķiploku daiviņas

3 ēdamk. olīveļļas

200 g orzo tipa makaronu (vai citas smalkas pastas)

~500 ml buljona

15 smalki sagrieztas bazilika lapiņas

50 g rīvēta cietā siera

2 ēdamk. krēmsiera

sāls, pipari pēc garšas

pesto, bazilika lapiņas pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Katlā sakarsē olīveļļu, tajā aptuveni 1 minūti apcep sasmalcinātas ķiploku daiviņas.

  2. Pievieno tomātus, dažas ēdamkarotes buljona, visu apmaisi un 3-4 minūtes gatavo zem vāka uz mērenas uguns.

  3. Pievieno makaronus un pusi no buljona, apmaisi un turpini gatavot uz mērenas uguns (ik pa laikam apmaisot) līdz makaroni ir gatavi (skaties gatavošanas laiku uz iepakojuma vai pagaršo, lai noteiktu gatavību, parasti tas ir aptuveni 12-15 min).

  4. Pievieno vēl buljonu, ja nepieciešams.

  5. Gatavošanas beigās pievieno sakapātu baziliku, krēmsieru un rīvētu cieto sieru, sāli un piparus.

  6. Pasniedz, rotājot ar bazilika lapām, pesto un šķipsniņu rīvēta cietā sieru.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar