Mārtiņš Kapzems gatavo romantiskas vakariņas
Vai mīlestība iet caur vēderu? Ja nu vienīgi kā taureņi vēderā, redzot, kādu svētku maltīti sarūpējis mīļotais. Televīzijas personība Mārtiņš Kapzems nolēmis godināt visu mīlētāju svētkus ar romantiskām vakariņām savai sievai Jūlijai, tāpēc Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā top pašgatavota pasta ar gaļas bumbiņām, skan mīlas balādes un gaisu pilda romantika.
Pašgatavota pasta ar gaļas bumbiņām
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 5,99 eiro
Cena par porciju: 1,50 eiro
Nepieciešams:
Makaroniem:
3 olas;
300 g kviešu miltu Rimi;
Mērcei:
800 g mizotu plūmju tomātu Rimi;
1 sīpols;
1ola;
3 ķiploka daiviņas;
1 ēdamk. itāļu garšvielas Selection by Rimi;
200 g jauktas maltās gaļas Rimi;
2 ēdamk. rīvmaizes Rimi;
20 g rīvēta cietā siera Rimi;
sāls, pipari pēc garšas;
eļļa cepšanai.
Pagatavošana
Sagatavo makaronu mīklu: lielā bļodā izsijā miltus un pievieno šķipsniņu sāls. Izveido bedrīti miltos un iesit tajā olas. Pakāpeniski maisi, lai olas iecilātos miltos. Turpini maisīt, līdz mīkla sāk savilkties. Ja nepieciešams, pievieno ūdeni. Mīci mīklu uz viegli miltainas virsmas 10 minūtes, līdz tā kļūst gluda un elastīga, tad atpūtini vismaz 30 minūtes. Izrullē mīklu plānā kārtā, ar nazi vai makaronu griešanas rīku sagriez vēlamajā formā (piemēram, fettuccine vai pappardelle). Lielā katlā uzvāri ūdeni ar sāli un vāri svaigi gatavotos makaronus 3–4 minūtes, līdz tie ir gatavi.
Pagatavo mērci: bļodā sajauc malto gaļu ar olu, rīvmaizi, sāli un pipariem. Ar rokām veido mazas vienāda izmēra bumbiņas. Liec gaisa friterī un cep, līdz tās gatavas. Pannā liec mizotus tomātus, sasmalcini un pievieno itāļu garšvielas, cukuru, sāli un piparus. Samazini uguni un vāri mērci 10–15 minūtes, lai tā sabiezē un lai garšas sajaucas. Pievieno gaļas bumbiņas mērcei un ļauj tām vārīties vēl 5–7 minūtes, lai tās labi uzsūktu tomātu garšu. Samaisi makaronus un tomātu mērci ar gaļas bumbiņām un pasniedz ar rīvētu cieto sieru.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri