Madara Raabe lutina dzīvesbiedru ar siltajiem mocarellas salātiem

Vasara ir vieglu, veselīgu, krāsainu un skaistu ēdienu laiks. Kā saka – tu esi tas, ko tu ēd! Satura veidotāja Madara Raabe kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo siltos mocarellas salātus savam dzīvesbiedram. Vai tas ir labākais randiņu ēdiens? Visticamāk, domas dalīsies, jo viena no sastāvdaļām ir ķiploki. Bet aromāts un garša ir neaizmirstami, turklāt pavāra prasmes var savaldzināt pat vispiesardzīgāko sirdsāķīti!

Siltie mocarellas salāti

2 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 30 minūtes

Izmaksas kopā: 4,71 eiro

Cena par porciju: 2,36 eiro

Nepieciešams:

250 g siera Rimi Mozzarella 45%;  

400 g tomātu; 

3 daiviņas ķiploka;  

puse baltmaizes klaipa Rimi Beķera;

1 kūtī dēta ola Rimi

sauja bazilika; 

sāls un cukurs pēc garšas;

40 ml eļļas Rimi Smart cepšanai; 

1 ēdamkarote miltu Rimi Smart.

Pagatavošana

Izkaltē pusi maizes klaipa, līdz tas kļūst par grauzdiņu: kaltē cepeškrāsnī 8–12 minūtes 190 grādos vai karstā gaisa krāsnī jeb aerogrilā 9 minūtes 190 grādos. Samal rīvmaizē, pievieno nedaudz sāls.

Kārto cepešpannā tomātus, ķiploku un baziliku ar eļļu, sāli, cukuru un pipariem, liec cepeškrāsnī uz 12 minūtēm 210 grādos.

Atsevišķās bļodiņās liec miltus, rīvmaizi un sakultu olu. Veselu mocarellu apviļā miltos, lai nosusinātu, tad apmērcē olā, pēc tam – rīvmaizē, atkal olā un vēlreiz rīvmaizē. Šādi sagatavotas mocarellas liec aerogrilā uz 9 minūtēm 120 grādos. Pēc 4 minūtēm apgrozi uz otriem sāniem.

Kad tomātu masa gatava, to nedaudz samaisi. Šķīvī kārto silto tomātu masu un virsū – zeltaini brūnu, fritētu mocarellu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar