Lauras Saulītes kulinārais eksperiments – griķoto

Eksotika latviešu gaumē – tā varētu dēvēt citzemju virtuves receptes, kurās būtiskas sastāvdaļas aizvietotas ar latviskākām un mūsu tradīcijām tuvākām izejvielām. Daudzi būs dzirdējuši par itāļu risoto iedvesmoto gruboto. Bet kā ar griķoto? Žurnāliste, YouTube kanāla Generation Famous veidotāja Laura Saulīte metas šajā eksperimentā kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski, lai pārsteigtu savu vīru ar gardu veģetāru maltīti. 

Veģetārais griķoto

2 personām

Gatavošanas ilgums: 30 minūtes

Izmaksas kopā: 3,92 eiro

Cena par porciju: 1,46 eiro

Nepieciešams

230 g griķu Rimi Smart;

100 g šampinjonu;

200 ml saldā krējuma Rimi Smart;

30 g pētersīļu; 

puse brokoļa;

1 sīpols;

2 ķiploka daiviņas;

2 ēdamk. sviesta Rimi Smart;

1 dārzeņu buljona kubiņš;

1/2 citrona sula un miziņa;

40 g siera Formaggio Rimi;

šķipsniņa brūnā cukura un sāls pēc garšas. 

Pagatavošana

Notīri un sagriez sīpolu, apcep uz pannas eļļā. Notīri un sagriez šampinjonus, pievieno uz pannas sīpoliem, apcep.

Vienu buljona kubiņu izšķīdini verdošā ūdenī. Uz pannas šampinjoniem un sīpoliem pieber griķus un pielej apmēram pusi buljona. Sakapā ķiploku, uzber uz pannas. Apmaisi un turpini cepināt, līdz griķi mīksti. 

Atlikušajā buljonā novāri brokoli. 

Sarīvē citrona miziņu, izspied citrona sulu, abus pievieno griķiem uz pannas īsu brīdi, pirms tie gatavi. Pieber arī šķipsniņu cukura. Pēc garšas vari pievienot arī sāli, ja nepieciešams. Pannā ielej saldo krējumu, apmaisi. 

Sakapā pētersīļus. Kad griķi gatavi, tajos iemaisi pētersīļus, sarīvēto sieru un sviestu.

Griķoto servē lēzenās bļodiņās un dekorē ar buljonā vārīto brokoli. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar