Ketijas Šēnbergas Lieldienu recepte
KRAUKŠĶĪGIE OLU MAFINI KETIJAS ŠĒNBERGAS GAUMĒ
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
Porcija: 3 cilvēkiem
Nepieciešams:
- Tostermaize – 6 šķēles
- Olas – 6 gab.
- Auksti kūpināts bekons – 6 šķēlītes
- Holandes siers– 200 g
- Sviests – 50 g
- Sāls – pēc garšas
- Pipari – pēc garšas
Pagatavošana:
- Rūpīgi ietauko mafinu formiņas ar sviestu
- No tostermaizes ar glāzi izspied pēc iespējas lielākus apļus
- Sagatavotos maizes apļus ievieto mafinu cepamformiņās tā, lai no maizes formiņām izveidojas „bļodiņa”
- Gar maizes „bļodiņas” malu ieloki iepriekš nedaudz apceptu, auksti kūpināta bekona šķēlīti
- Katrā formiņā ieber šķipsniņu rīvēta Holandes siera un iesit vienu veselu vistas olu, pāri pārkaisi garšvielas
- Liec brokastu olu maizes cepties sakarsētā cepeškrāsnī uz 250 grādiem, cep 8 minūtes
- Gardās brokastu olu maizes ir gatavas, kad olu baltums ir sacietējis, bet dzeltenums vēl ir krēmīgi mīksts
Aikāgaršo padoms!
Pagatavo mafinus ar pilngraudu maizi vai rupjmaizi – izdosies tikpat gardi. Ja vēlies piešķirt pavasarīgāku garšu, gatavus mafinus pārkaisi ar svaigi grieztu baziliku. Savukārt no pāri palikušajām maizes garoziņām pagatavo grauzdiņus tomātu zupai vai cukini krēmzupai.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri