Justs Sirmais gatavo šnicelburgeru
Griezt ar nazi un durt uz dakšiņas vai turēt rokās? Ēst pa kārtai vai kost cauri līdz pašai apakšai? Cik cilvēku – tik burgeru ēšanas veidu. Un tikpat daudz arī burgeru recepšu! Dziedātājs Justs Sirmais kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski izmēģina šnicelburgeru, ar ko pārsteigt savu māsu Billi.
Šnicelburgers
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 35 min
Izmaksas kopā: 4,45 eiro
Cena par porciju: 2,23 eiro
Nepieciešams:
300 g maltas cūkgaļas Rimi;
300 g kārtainās rauga mīklas;
1 ola;
80 g skābētu kāpostu;
40 g rīvmaizes;
50 g majonēzes;
10 g sinepju;
1 sīpols;
1 ēdamk. citrona sulas;
10 g rīvēta cietā siera Rimi;
cukurs, sāls pēc garšas.
Pagatavošana
Ņem 2 kārtainās mīklas strēmeles un katru pārgriez uz pusēm gareniski. Saputo olu un ar to nosmērē mīklas plāksnes.Divas mīklas plāksnes sarullē kopā, izveidojot garenu līniju un saritini rullītī. Cepšanai izmanto apaļās cepšanas formiņas. Formiņās ieklāj cepamo papīru. Saritinātos mīklas rullīšus ievieto apaļās formiņās. Cep 190 grādos apmēram 35 minūtes, līdz tās ir zeltainas. Sajauc malto cūkgaļu ar rīvētu sieru, 1 olu, sāli, pipariem un rīvmaizes. Izveido 2 vienāda lieluma kotletes. Sagatavotās kotletes apviļā atlikušajā rīvmaizē. Kotletes cep uz pannas vai cepeškrāsnī, līdz tās ir pilnībā gatavas. Smalki sagriez sīpolu un sajauc ar šķipsnu sāls, cukuru un citronu sulu. Ļauj marinēties, kamēr gatavo pārējās sastāvdaļas. Pagatavo mērcīti – sajauc kopā majonēzi, sinepes un citrona sulu, samaisi visu kopā. Izņem maizītes no formas un pārgriez uz pusēm, izveidojot augšu un apakšu. Uz maizītes pamatnes kārto: skābētus kāpostus,kotleti, mērcīti un marinētos sīpolus. Uzliec virsū maizītes augšējo daļu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri