Japāņu suflē pankūkas
Gultā pasniegtas svaigi ceptas pankūkas ir lielisks veids, kā iepriecināt un palutināt mammu Māmiņdienā. Šogad “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar ēdienu blogeri Annu Birmani iesaka 8. maija rītā pārsteigt mammas ar gardām brokastu pankūkām, kas tapušas, iedvesmojoties no citu valstu virtuvēm.
Japāņu suflē pankūkas
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 20 ml piena
- 30 g “Dobeles dzirnavnieka” miltu “Ekstra”
- 30 g cukura
- Šķipsniņa sāls
- Piedevas pēc saviem ieskatiem – svaigas ogas, putukrējums u.c.
Pagatavošana:
- Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem.
- Atsevišķā traukā saputo olu dzeltenumus ar sāli, pienu un miltiem, līdz izveidojas viendabīga, krēmīga masa.
- Otrā bļodā ar mikseri puto olu baltumus. Pamazām, turpinot putot, pa tējkarotei pievieno cukuru. Masu puto līdz iegūts stingras olu baltuma putas.
- Abas masas sajauc kopā, viegli iecilājot olu dzeltenumu masu olas baltuma putās.
- Pannu ietauko ar eļļainu slotiņu vai birstīti, liek uz lēnas uguns un uzsilda.
- Uz pannas liek pankūku mīklas pikučus, uzpilina uz pannas virsmas tējkaroti ūdens un uzliek vāku.
- Ļauj pankūkām cepties pāris minūtes, tad tās apgriež un cep no otras puses, atkal uzpilinot uz pannas virsmas tējkaroti ūdens.
- Suflē pankūkas pasniedz ar saldām piedevām – svaigām ogām, putukrējumu vai citām pēc sirds patikas.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri