Jānis Jarāns gatavo paelju ar vistu un garnelēm

Šoreiz raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojās brīnišķīgais aktieris Jānis Jarāns, kuru skatītāji labi pazīst kā iemīļoto tēlu Miedziņu no leģendārā LTV raidījuma Miedziņš nāk. Raidījuma laikā viņš kopā ar šefpavāru gatavo paelju ar vistu un garnelēm, pierādot, ka jūras veltes var pagatavot ne tikai gardi, bet arī izdevīgi. 

Paelja ar vistu un garnelēm

4 personām

Pagatavošanas laiks: 35 minūtes

Izmaksas četrām personām: 7,72 eiro

Izmaksas par vienu porciju: 1,93 eiro

Sastāvdaļas 

400 g cāļa stilbi, bez locītavas, Rimi;

200 g saldētas garneles, Rimi;

1 burkāns;

1 sīpols;

3 daivas ķiploka;

1 bunte pētersīļu; 

2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera;

1 ēdamkarote tomātu pastas;

1 buljona kubiņš ar vistas garšu, Rimi;

1 citrons;

1 čili pipars;

200 g saldētu zaļo zirnīšu, Rimi;

300 g apaļgraudu rīsu, Rimi.

Pagatavošana

Sīpolu, burkānu un papriku sagriez kubiņos, ķiploku smalki sakapā. Katliņā lej litru ūdens, uzvāri un tajā izšķīdini buljona kubiņu. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep cāļa stilbiņus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sīpolu, burkānu un ķiploku, ik pa brīdim apmaisot. Sakapā čili piparu un pievieno pannā kopā ar paprikas pulveri un papriku – visu mazliet pasautē. Pannā ieber rīsus, pievieno buljonu un uz lēnas uguns turpina sautēt apmēram 15 minūtes, ik pa brīdim viegli apmaisot. Pa to laiku sakapā pētersīļus. Kad rīsi gandrīz gatavi, pa virsu uzber zaļos zirnīšus, garneles un sakapātus pētersīļus. Pannai uzliek vāku un turpina sautēt, līdz viss ir gatavs. Pasniedz ar daivās sagrieztu citronu. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar