Jānis Blūms gatavo salātus ar grilētu sieru

Kārtīgam latvietim galds vienmēr ir par mazu! Svētkos galdi vai lūst no dažādu gardumu pārpilnības, jo, ja cauri spīd galda virsma, var padomāt, ka saimnieks skops! Arī basketbolista, kluba VEF Riga padomes priekšsēdētāja Jāņa Blūma mājās galdi uz svētkiem tiek klāti lepni. Neapēsto otrās dienas sieru var grilētu pasniegt gardos salātos, par ko Jānis pārliecinās, viesojoties Rimi Gardēžu virtuvē pie šefpavāra Normunda Baranovska raidījuma Vakariņas pa lēto jaunajā epizodē.

Salāti ar grilētu sieru

4 personām

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Izmaksas kopā: 9,44 eiro

Izmaksas par vienu porciju: 2,36 eiro

Sastāvdaļas

Salātiem:

400 g tējas siera; 

1 ēdamk. ķimeņu; 

200 g romiešu salātu Rimi

1 garais gurķis Rimi;

1 sarkanais sīpols;

1/2 burciņas olīvu Kalamata;

200 g vārītu biešu;

1 bundža balto pupiņu Rimi.

Mērcei:

2 ēdamk. citrona sulas;

1 ēdamk. sinepju Rimi;

1 ķiploka daiviņa;

2 ēdamk. dažādu ziedu medus Rimi Smart;

50 ml olīvu izspaidu eļļas Rimi Smart;

sāls, pipari.

Pagatavošana

Salātlapas saplucini vidēji lielos gabalos. Pupiņas nokās un pievieno salātlapām. Sīpolus sakapā, gurķus un vārītas bietes sagriez vidēji lielos gabalos un pievieno salātiem. Pievieno arī olīvas.

Pagatavo mērci. Bļodā liec citronu sulu, sinepes, medu, garšvielas un olīveļļu, pierīvē ķiploku un ar putojamo slotiņu samaisi viendabīgā konsistencē. Mērci pievieno salātiem un maigi iecilā.

Sieru sagriez lielos gabalos, katru no tiem viegli apviļā miltos un ķimenēs. Apcep pannā nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm. Salātus pasniedz lielā traukā, pa virsu liekot apcepto sieru.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar