Improvizācijas teātris DIVAS neimprovizē par miso zupas tēmu
Improvizēt uz skatuves nav vis tas pats, kas improvizēt virtuvē! Improvizācijas teātris DIVAS jeb Anete Bendika un Elīna Geida kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski kārtīgi pēc receptes gatavo miso zupu ar nūdelēm, lai cienātu savu menedžeri Aigu.
Miso zupa ar nūdelēm
3 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 2,55 eiro
Cena par porciju: 0,85 eiro
Nepieciešams:
100 g saldētu zaļo zirnīšu Rimi;
30 g gaišās sojas pupiņu pastas Shinjyo Miso;
3 kūtī dētas olas Rimi;
15 g zaļo lociņu;
30 g kaltēti sojas gabaliņi;
3 iepakojumi ātri pagatavojamo nūdeļu ar dārzeņu garšu Rimi Smart;
sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Liec vārīties olas. Vāri apmēram 6 minūtes, lai iegūtu mīksti vārītu olu. Kad olas gatavas, atdzesē tās aukstā ūdenī, nolobi un pārgriez uz pusēm.
Katlā lej 700 ml ūdens (vai atkarībā no tā, cik šķidru zupu vēlies), uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno buljonu, kas nāk kopā ar ātri pagatavojamajām nūdelēm. Kad ūdens ar buljonu vārās, pievieno sojas gabaliņus un ēdamkaroti miso pastas. Rūpīgi samaisi, lai tā pasta izšķīst buljonā. Pēc tam pievieno saldētos zaļos zirnīšus. Ļauj tiem dažas minūtes pavārīties, līdz tie kļūst mīksti. Kad zirnīši ir gandrīz gatavi, katlā ieliec ātri pagatavojamās nūdeles un vāri atbilstoši instrukcijām (parasti apmēram 2–3 minūtes). Kad nūdeles ir mīkstas, pievieno sagrieztos zaļos lociņus un sāli un piparus pēc garšas. Ja nepieciešams, pielej vēl mazliet ūdens, lai panāktu vēlamo konsistenci.
Kad zupa gatava, pasniedz to bļodās, liekot tajā uz pusēm pārgrieztas vārītas olas, un baudi siltu, aromātisku miso zupu ar nūdelēm.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri