Dziedātāja Katrīna Dimanta gatavo vistas un dārzeņu sacepumu
Nekas tā nesilda miesu un dvēseli kā sātīgs, garšīgs mājas ēdiens. Dziedātāja Katrīna Dimanta kliedē ziemas saltumu Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē, kur gatavo vistas un dārzeņu sacepumu producentam un mūziķim Andrim Matsonam.
Vistas un dārzeņu sacepums
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 min
Izmaksas kopā: 4,31 eiro
Cena par porciju: 2,15 eiro
Nepieciešams:
3 vārīti kartupeļi;
250 g cāļu krūtiņas filejas Rimi;
200 g burkānu kubiņu un zirnīšu maisījuma Rimi;
200 g ziedkāposta.
Bešamela mērcei:
300 ml piena Rimi Smart;
50 ml eļļas;
10 g universālā garšvielu maisījuma Rimi Smart;
1 ēdamk. miltu;
1 kūtī dēta ola Rimi;
100 g Holandes siera Rimi;
sāls, pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Novāri kartupeļus ar visu mizu un sarīvē sieru.
Pagatavo Bešamela mērci: Katlā lej eļļu, pieber universālo garšvielu maisījumu un pievieno ēdamkaroti miltu. Samaisi visu kopā un pasildi. Pievieno 300 ml piena un maisi, līdz mērce sabiezē.
Sagriez smalkāk ziedkāpostu, nomizo novārītos kartupeļus un sagriez kubiņos, pievieno burkānu kubiņu un zirnīšu maisījumu. Sagriez vistu kubiņos. Samaisi visas sastāvdaļas kopā un pievieno nedaudz sarīvēto sieru.
Bešamela mērcei pievieno vienu olu, samaisi. Visu masu pielej klāt dārzeņu – vistas maisījumam.
Liec masu cepamtraukā, uzber pāri palikušo, sarīvēto sieru un liec cepties 190 grādos 20–25 minūtes. Pasniedz siltu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri