Ceptā auzu pārslu putra ar kazenēm

Septembris lielai daļai cilvēku atnāk ar lielu steigu un aizņemtību, jo bērniem un studentiem jāatgriežas mācību iestādēs, vecākiem jāpārkārto ikdienas ritms, salāgojot to ar interešu izglītības un treniņu plāniem, tieši tāpēc septembrī kā vēl nekad noder viegli un ātri pagatavojamu ēdienu receptes! Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti krāsnī ceptai putrai, kas noderēs brokastīs vai enerģijas bagātās vakariņas pēc sporta nodarbībām.

Ceptā auzu pārslu putra ar kazenēm

(2-4 porcijas, gatavošanas laiks 20-30 min)

Sastāvdaļas

100 g ātri pagatavojamu auzu pārslu

2 olas

1 tējk. cepamā pulvera

1 banāns

125 g kazeņu putrai un papildu ogas pasniegšanai

1 ēdamk. medus putrai un papildu medus pasniegšanai

sviests vai kokosriekstu eļļa formiņu ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam. Sablendē visas sastāvdaļas, izņemot kazenes.

  2. Ietauko formiņas, kurās cepsi putru, lej sablendēto masu cepamajā formā vai sadali pa mazākām formiņām, uzpildot traukus 3/4 pilnus.

  3. Virsū uzber kazenes un cep 15-30 minūtes (atkarībā no formiņas lieluma).

  4. Pasniedz, rotājot ar svaigām ogām un nedaudz medus.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar