Anatolijs Kreipāns gatavo karbonādi ar kartupeļu biezeni un melno piparu mērci
Pie šefpavāra Normunda Baranovska raidījuma Vakariņas pa lēto ciemos ieradies sporta komentētājs Anatolijs Kreipāns. Kopā ar šefpavāru viņš gatavos karbonādi ar kartupeļu biezeni un melno piparu mērci, pierādot, ka arī klasiska maltīte var būt ne tikai garda, bet arī izdevīga – vienas porcijas izmaksas nepārsniegs trīs eiro.
Karbonāde ar kartupeļu biezeni un melno piparu mērci
4 personām
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Izmaksas četrām personām: 9,49 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 2,37 eiro
Sastāvdaļas
Karbonādei:
800 g cūkgaļas karbonādes;
2 olas, Rimi Iecavas kūtī dētas;
120 g rīvmaizes, Rimi;
60 g rīvēta cietā siera, Rimi;
40 g kviešu miltu, Rimi;
ēdamkarote garšvielu maisījuma BBQ gaļai, Rimi;
sāls;
eļļa cepšanai.
Kartupeļu biezenim:
600 g kartupeļu;
60 g sviesta Rimi Smart;
100 ml piena, pasterizēts 2,5% Rimi;
sāls.
Marinētiem sīpoliem:
300 g sīpolu;
2 ēdamkarotes galda etiķa 9%, Rimi Smart;
tējkarote sāls;
2 tējkarotes cukura.
Mērcei:
200 ml piena, pasterizēts 2,5% Rimi;
2 ēdamkarotes kviešu miltu, Rimi;
sauja melno piparu, Rimi Smart.
Pagatavošana
Vispirms nomizo kartupeļus un liek tos vārīties. Tikmēr nomizo sīpolus, sagriež plānās šķēlēs un liek burkā. Pievieno galda etiķi, sāli, cukuru un nedaudz ūdens, pēc tam visu kārtīgi sajauc. Gaļu sagriež apmēram 200 gramus lielos gabalos un katru izklapē no abām pusēm, līdz veidojas liela, plāna karbonāde. Kad tas izdarīts, sakuļ olas un tām pievieno nedaudz sāli un piparus. Atsevišķā seklā traukā sajauc rīvmaizi ar cieto sieru, BBQ garšvielām un sāli. Karbonādes panē, vispirms apviļājot miltos, tad olā un noslēgumā rīvmaizes maisījumā. Pannā uzkarsē eļļu un apcep karbonādes no abām pusēm līdz zeltaini brūnas. Pēc cepšanas to pašu pannu izmanto mērces pagatavošanai: viegli apcep miltus, pakāpeniski un nepārtraukti maisot pievieno pienu un samaltus piparus. Karsē uz lēnas uguns, līdz mērce viegli sabiezē un kļūst viendabīga. Kad kartupeļi ir novārījušies, nolej lieko ūdeni, pielej pienu un sastampā kopā ar sviestu, līdz iegūst krēmīgu biezeni. Karbonādes pasniedz, liekot tās uz biezeņa, pievienojot marinētus sīpolus un piparu mērci.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri