Krāšņās “Tautumeitas” gatavo Latvijas valsts svētku mielastu
“Latvija nozīmē pašapziņu, un katra latvieša un mūsu visu lielākais izaicinājums ir būt pārliecinātiem par savu vērtību un drosmīgiem savos lēmumos,” ir pārliecināta Asnate no mūsdienu mūzikas grupas “Tautumeitas”. Viņas zina – valsts svētkos visam jābūt grezni: pašām jāzied kā puķēm, un arī galdā jāceļ kas ziedošs! Tāpēc Kate un Annemarija dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo īpašo valsts svētku ziedkāposta steiku par prieku Asnatei, Aurēlijai un Laurai.
Valsts svētku ziedkāposta steiks
6 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 45 min
Izmaksas kopā: 14,95 eiro
Cena par porciju: 2,49 eiro
Nepieciešams:
3 vidēja izmēra ziedkāposti;
500 g vārītu biešu;
5 kartupeļi;
2 citroni;
5 ķiploka daiviņas;
90 g sviesta Rimi Smart;
3 ēdamk. eļļas;
10 g svaigu pētersīļu;
1 ēdamk. cukura Rimi Smart;
sāls, pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Sagriez ziedkāpostu tā, lai no katra sanāk 6 vienāda izmēra steika gabali. Pārējo ziedkāpostu atstāj biezenim.
Sajauc sasmalcinātas ķiploka daiviņas, sulu un nedaudz rīvētu miziņu no viena citrona, 2 ēdamkarotes eļļas, sauju smalki sakapātu pētersīļu, sāli un piparus pēc garšas. Marinādi pārlej ziedkāposta ziedkopām un ļauj tām nostāvēties vismaz 15–20 minūtes, lai garšas uzsūcas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C, izklāj ziedkāpostus uz cepamās pannas un liec cepeškrāsnī uz aptuveni 20–25 minūtēm, līdz tie ir zeltaini un mīksti.
Sagriez vārītas bietes kubiņos. Sajauc ēdamkaroti cukura ar šķipsnu sāls, sulu no otra citrona un ēdamkaroti olīveļļas (pēc izvēles). Pārlej marinādi bietēm un ļauj pastāvēt 10–15 minūtes.
Nomizo un sagriez kartupeļus un atlikušo ziedkāposta daļu. Liec katlā un vāri, līdz tie mīksti. Kad kartupeļi un ziedkāposti ir mīksti, nolej ūdeni un pievieno sviestu. Ar kartupeļu stampiņu vai blenderi visu samīci viendabīgā biezenī. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un, ja nepieciešams, nedaudz olīveļļas un citronu sulas.
Uz šķīvja liec biezeni, blakus – marinētās bietes un ziedkāpostu. Pārkaisi ar svaigi sakapātiem pētersīļiem.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri