Cepts avokado ar olu
Avokado krēmīgā tekstūra lieliski sader ar ceptu olu un kraukšķīgu bekonu. To var pasniegt gan kā daļu no brokastīm vai kā atsevišķu uzkodu. Jebkurā gadījumā tas ir ēdiens, kas sniegs enerģiju!
Cepts avokado ar olu
4 porcijas
Pagatavošana: 40 minūtes
Sastāvdaļas:
- 2 nogatavojušies avokado, sagriezti uz pusēm ar izņemtiem kauliņiem
- 4 lielas olas
- Košera sāls (vai vienkārši sāls)
- Svaigi malti melnie pipari
- 3 bekona šķēles
- Svaigi sagriezti maurloki dekorēšanai
Pagatavošana:
- Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija.
- No katras avokado pusītes izgriež aptuveni 1 ēdamkaroti avokado mīkstuma (to vari izmantot cita ēdiena gatavošanā)
- Ievieto avokado pusītes cepamajā traukā.
- Bļodā pa vienai iesit olas, tad liec katrā avokado pa olas dzeltenumam, pārlejot to ar olas baltumu, bet tā, lai tas nepārlīst pāri avokado miziņas malām. (Olas dzeltenumam izmanto lielu ēdamkaroti).
- Pievieno piparus, sāli un cep aptuveni 20 – 25 minūtes līdz olas baltums ir izcepies un dzeltenums vairs nav šķidrs (avokado var pārklāt ar foliju, lai tie nekļūst brūni).
- Kamēr avokado laiviņās cepās, ņem vidēja lieluma pannu un apcep bekonu līdz tas paliek kraukšķīgs (apmēram 8 min.), sagriez to gabaliņos.
- Avokado ņem ārā no krāsns, pārklāj ar bekonu un maurlokiem. Pasniedz siltu.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri