halloumi siers uz iesma
Jāņusiers ir populārākais Līgo ēdiens, bez kura svētku galds nav iedomājams, norāda 77% Latvijas iedzīvotāju Rimi veiktajā aptaujā, otrajā un trešajā vietā ierindojot attiecīgi šašliku un svaigus dārzeņus. Plānojot svētku galda ēdienus, galvenokārt tiek ņemts vērā tas, lai ēdiens būtu viegli pagatavojams un, servējot ikdienā retāk izmantotus ēdienus, rastos iespēja sevi nedaudz palutināt.
Normunda Baranovska halloumi siers uz iesma
(15 minūtes, 2 porcijas)
Nepieciešams:
200 g halloumi siera
1/2 tējk. eļļas
2 ēdamk. saldās barbekjū mērces
2 šķēles olīvu maizes Mani gardumi
2 saujas salātu pēc izvēles
1–2 redīsi
1 laims
Asākai garšai – sriračas majonēze ICA
Pagatavošana
Sagriez halloumi sieru mazākos gabaliņos un saspraud uz iesmiem. Nosusini sieru un ierīvē ar eļļu. Apcep no visām pusēm uz grila restēm. Kad siers apcepies, apsmērē to ar barbekjū mērci, izmantojot otu, un ļauj karamelizēties.
Apgrilē maizes šķēles un pasniedz tās kopā ar lapu salātiem, redīsiem un grilēto sieru. Pēc vēlēšanās visu pārlej ar svaigu laima sulu un sriračas majonēzi.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri