Veģetārais Čili Con Carne

Porcija: 4 cilvēkiem

 

Nepieciešams:

  • Rimi Četru veidu pupiņas  – 400 g
  • Konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza – 200 g
  • Šalotes sīpols – 2 gab.
  • Ķiploks – 4 daiviņas
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sarkanā paprika – 1 gab.
  • I love eco tomātu biezenis – 400 ml
  • Vorčesteras mērce – 2 ēdamk.
  • Dārzeņu buljons – 200 ml
  • Kumins (romiešu ķimenes) – 1 tējk.
  • Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
  • Asais čili – 1 gab.
  • Citronzāle – 1 gab.
  • Ingvers – 1/3 tējk.
  • Sāls un pipari – pēc garšas
  • Zaļumi (kindza, lociņi, pētersīļi) – 3 saujas
  • Tortiljas – 8 gab.

Pagatavošana:

  1. Sagriez mazos gabaliņos un apcep sīpolus, burkānu un papriku;
  2. Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, kuminu un smalki sagrieztu čili un ķiplokus;
  3. Pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāri 10 minūtes;
  4. Kad buljons nedaudz novārījies, pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpini visu vārīt līdz masa sāk nedaudz sabiezēt;
  5. Pievieno pupiņas un kukurūzu;
  6. Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus vai vēl čili;
  7. Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljas maizi;

Ieteikums!

Izmēģini gatavo masu ietīt lavašos, pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī.

Foto: publikācijas

TOP Komentāri

avatar