Zvejnieks gatavs pārspēt Latvijas rekordu olimpiskajās spēlēs Sočos

2014. gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos piedalīsies rekordliels skaits kalnu slēpotāju no Latvijas. Pirmoreiz vēsturē Latvijas komandas sastāvā būs pieci kalnu slēpotāji  – Kristaps Zvejnieks,  Roberts Rode, Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna, Agnese Āboltiņa. Latvijas kalnu slēpotāju izlase ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos startēs piecās kalnu slēpošanas disciplīnās – slalomā, milzu slalomā, nobraucienā, supergigantā un superkombinācijā.

Kristaps Zvejnieks ir vadošais Latvijas olimpiskās izlases kalnu slēpotājs, kurš Ziemas olimpiskajās spēlēs piedalīsies jau otro reizi. 2010. gadā 18 gadu vecumā Kristaps piedalījās Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs, kur ieguva 37. vietu slalomā un 62.vietu milzu slalomā, šogad K.Zvejnieks cer uz augstākiem rezultātiem.

Kristaps Zvejnieks, kalnu slēpotājs: „Piedalīties 18 gadu vecumā ziemas olimpiskajās spēlēs man bija liels izaicinājums, ar kādu pirms tam vēl nebiju saskāries. Pirms Vankūveras Olimpiskajām spēlēm nebiju startējis ne Pasaules Kausa posmos, ne Pasaules Čempionātā. Tajā brīdī redzēt Bode Miller uz starta vien bija piedzīvojums. Šogad pēc četriem gadiem atkal startēt starp pasaules labākajiem kalnu slēpotājiem, es uztveru kā iespēju pierādīt sevi un šo četru gadu laikā sasniegto un pieredzēto. Četru gadu laikā esmu startējis daudzās augstākā līmeņa sacensībās kopā ar pasaules vadošajiem sportistiem. Kopš iepriekšējām olimpiskajām spēlēm Vankūverā, es esmu ļoti daudz trenējies un krājis pieredzi dažādās starptautiskās sacensībās, gūstot ļoti labus un ievērojamus rezultātus, kas liecina par to, ka smagais darbs, ieguldītais laiks un līdzekļi ir atmaksājušies. Sočos uz starta došos ar daudz lielāku pieredzi un pārliecību par saviem spēkiem, kas vēl trūka Vankūverā. Esmu gatavs cīnīties ar Soču trasi, laikapstākļiem un pierādīt, ka 4 gadu laikā esmu ievērojami audzis meistarībā un gatavs uz labāku rezultātu.”

Vairis Brīze, Slēpošanas savienības prezidents: „Šīs ziemas olimpiskās spēlēs Sočos Latvijas kalnu slēpotājiem ir īpašas ar to, ka šajā sporta veidā šogad startēs 5 kalnu slēpotāji, kas Latvijai ir ļoti liels un negaidīts sasniegums. Latvijas klimatisko apstākļu, īso ziemu un nelielo kalnu dēļ, kalnu slēpotājiem ir ļoti sarežģīti patstāvīgi trenēties un izaugt. Katram pašam kalnu slēpotājam ir daudz jāstrādā ar sevi, saviem atbalstītājiem, lai aktīvi piedalītos dažādās starptautiskās sacensībās, un nākotnē varētu sacensties ar vadošajiem kalnu slēpotājiem, piedaloties Pasaules kausa posmos un pat Olimpiskajās spēlēs. Pēdējo gadu laikā mūsu jaunie kalnu slēpotāji ir pierādījuši sevi starptautiskās sacensībās un godam varēs pārstāvēt Latvijas valsti ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos.”

Pirms došanās uz ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos, K.Zvejnieks sporta apģērbu un inventāra veikalā SKI BOX LUX tikās ar kalnu slēpošanas sporta kluba VIRSOTNE jaunākajiem dalībniekiem, lai dalītos pieredzē par dalību starptautiskās sacensībās, tostarp, ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā un savām iespējām startam Soču olimpiskajās spēlēs.

Jana Zvejniece, trenere: „Kristaps ir paraugs visiem jaunajiem kalnu slēpotājiem, ar viņa neatlaidību un entuziasmu viņš jau otro reizi stāsies kopā uz viena starta ar vadošajiem kalnu slēpotājiem ziemas olimpiskajās spēlēs. Tā ir iedvesma arī vecākiem – noticēt, ka ar ģimenes atbalstu un kopīgu menedžmentu iespējams sportā sasniegt augstas virsotnes. Savukārt jaunajiem sportistiem ir jābūt neatlaidīgiem un jāspēj izmantot visas sniegtās iespējas sākot ar privātu interesi un nodarbību apmeklējumu sporta skoliņās, līdz ar dalību dažādās starptautiskās sacensībās, lai pilnveidotu savas prasmes un izkoptu slēpošanas tehniku, lai nākotnē Latvijas kalnu slēpotāju izlase būtu vēl spējīgāka un  kuplāka. ”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar