Zināms VID ģenerāldirektora amata konkursa uzvarētājs

1.jūnijā noslēdzies Valsts kancelejas rīkotais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora atlases konkurss, un par tā uzvarētāju konkursa komisija vienprātīgi atzinusi Māri Skujiņu.

Māris Skujiņš līdz šim strādājis ar finanšu vadības un finanšu analītikas jautājumiem SIA Nordea Finance Latvia un SIA Baltcom TV, kā arī ieņēmis vietu Latvijas Televīzijas valdē, kur atbildējis par finanšu un tehnoloģiju jomu. Profesionālā pieredze gūta vēl citos uzņēmumos, no kuriem pēdējais bijis AccessBank Azerbaijan, kur M. Skujiņš bijis stratēģisko un attīstības projektu vadītājs un strādājis pie pārmaiņu īstenošanas uzņēmumā. Daļā nosaukto uzņēmumu M. Skujiņš bijis arī valdes sastāvā. VID ģenerāldirektora amata pretendentam ir profesionālā maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā, un viņš brīvi pārvalda vācu un angļu valodu.

Konkursa komisijas skatījumā Mārim Skujiņam ir ļoti atbilstoša un dažādās kompetencēs attīstīta profesionālā pieredze, kas uzskatāma par lielu priekšrocību, vadot tādu institūciju kā Valsts ieņēmumu dienestu. Tāpat arī šis pretendents demonstrējis spēcīgas vadības prasmes un sniedzis pārliecinošu vīziju par VID darbību un attīstību nākotnē.

“Uzskatu, ka varu sniegt ieguldījumu VID attīstībā, primāri pilnveidojot šī dienesta sadarbību ar nozares pārstāvjiem un īpaši koncentrējot uzmanību uz digitālās ekonomikas izaugsmi, kas kļūst arvien aktuālāka laikā, kad aizvien vairāk uzņēmēju un darbinieku pārstāv tā saucamo digitālo paaudzi. Es redzu, kā to paveikt un esmu motivēts ieņemt VID ģenerāldirektora amatu, lai šo savu vīziju īstenotu,” apņēmības pilns ir potenciālais VID ģenerāldirektors.

Konkursa komisijas izraudzītā pretendenta kandidatūra tiks nodota Finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas vērtējumam. Pēc ministres apstiprinājuma atlases konkursa uzvarētāja kandidatūra tiks virzīta apspriešanai valdībā, kur, saņemot nepieciešamo atbalstu, pretendents tiek apstiprināts amatā uz 5 gadiem.

“Esam gandarīti par konkursa raito norisi un rezultātu. Ja, atlasi uzsākot, turējāmies pie principa, ka meklēsim “labāko no labākajiem”, tad šobrīd ir pārliecība, ka tas ir izdevies,” apgalvo konkursa komisijas vadītājs Jānis Citskovskis un turpina, “konkurence bija tiešām spēcīga, un vairāki pretendenti labi prezentēja savas kompetences un spēju vadīt valstij tik nozīmīgu institūciju kā ieņēmumu dienests. Tomēr Māra Skujiņa trumpis ir pieredze pārmaiņu ieviešanā un spēcīgās zināšanas digitālajā ekonomikā, kas apvienojumā ar citām šī profesionāļa kvalitātēm viņu vērš par visatbilstošāko VID ģenerāldirektora amata pretendentu.”

Jau ziņots, ka konkurss tika izsludināts 9. aprīlī un norisinājās 3 kārtās, kuru laikā tika vērtēta pretendentu pretendentu atbilstība izvirzītajām izglītības un profesionālās pieredzes prasībām, motivācija ieņemt šo amatu, vīzija par VID nākotnē un tā prioritātēm, kā arī skatījums uz valsts pārvaldes darbību kopumā. Konkursa pēdējā kārtā uzmanība tika veltīta pretendentu vadības kompetencēm, stratēģiskajam redzējumam, spējām un pieredzei komandas vadīšanā un pārmaiņu vadībā. Tāpat konkursa trešajā kārtā konkursa komisija vērtēja pretendentu prasmes attiecību pārvaldīšanā un orientāciju uz rezultātu.

Konkursa komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, bet tās sastāvā darbojās arī pārstāvji no Valsts kases, Finanšu ministrijas un Tieslietu ministrijas. Tāpat pretendentu atlases procesā kā neatkarīgi novērotāji piedalījās arī pārstāvji no Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Drošības policijas.

Kā iepriekš minēts, šis ir jau ceturtais gads, kopš tiek īstenota centralizēta augstākā līmeņa vadītāju atlase, tādējādi nodrošinot atklātu, godīgu un profesionālu kandidātu atlasi. Šādā veidā Valsts kancelejas rīkotajos 17 konkursos vadītāji izraudzīti 11 valsts tiešās pārvaldes iestādēm, piesaistot un motivējot darbam valsts pārvaldē augsta līmeņa profesionāļus.

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar