Zigmunda Šņores, Irīnas Špakovas, Ingrīdas Irbes personālizstāde

Galerija Antonija aicinā apmeklēt Zigmunda Šnores, Irīnas Špakovas un Ingrīdas Irbes personālizstādes.

Zigmunds Šņore (1942) izstādēs piedalās no 1969. gada. Mākslinieku savienības biedrs kopš 1995. gada. Darbi ir privātkolekcijās Latvijā, ASV, Zviedrijā, Austrālijā, Vācijā u.c. 2001. gadā piedalījies 2. Internacionālās biennāles «Neues AQUARELL» izstādē Vācijā. 2010. gadā iegūta 1. vieta mākslas galerijas «Laipa» rīkotajā konkursā «Ainava 2010»

Irīna Špakova (1987) absolvējusi LMA, Glezniecības nodaļu (2014). Sarīkojusi personālizstādes un piedalījusies vairākās izstādēs Latvijā un ārzemēs. Papildināja savu radošo pieredzi studējot un dzīvojot Indonēzijas dažādās salās(2014-2018), kur aktīvi sadarbojās ar vietējiem mākslas kolektīviem un aktīvistiem. Publicēja grāmatas  „From West to East to West” (2017) un fotogrāfijas grāmatu “AND I Believe”(2018). Savos darbos Irīna tiecas pēc vienkāršības – gan idejiski, gan tehniski. Šobrīd māksliniece dzīvo un radoši darbojas Rīgā, pasniedz mākslu bērniem un pieaugušajiem.

Ingrīda Irbe (1969) ir LMS biedre, regulāri piedalās izstādēs kopš 1992. gada, ir sarīkojusi vairākas personālizstādes gan Latvijā, gan ārzemēs. Māksliniece ieguvusi vairākas atzinības, tai skaitā Humbolta Universitātes Tēlniecības fakultātes prof. M. Bensona un tēlnieka S. Čapina stipendiju (1992) un Brēmenes domes mākslas stipendiju (2007). 2010. gadā māksliniece guva iespēju radoši strādāt rezidencē Parīzes mākslinieku centrā „Cité Internationale des Arts”. Savā daiļradē Ingrīda Irbe ļaujas dabas iedvesmai. Viņas mīļākie motīvi ir ainavas un dažādie augi, pļavas un ziedu lauki, pēdējos gados tiem pievienojušies arī pilsētas skati. Māksliniece bieži glezno abstrakti un pievēršas jaunu izpausmes iespēju meklējumiem glezniecībā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar