Ziemassvētku tirdziņā šosezon visvairāk pirkti rokdarbi

Tirdziņa top prece šogad bija izstrādājums no senās Latvijas pūra – Skaluplēsis – iekuru skaliņu sagatavošanas ierīce, kas tirdziņa darbības laikā tika pilnībā izpārdota un nu aizceļojusi uz dažādām zemēm.

SIA Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš valdes priekšsēdētājs Andris Kreislers uzsver, ka cilvēki arvien vairāk novērtē lietas, kas darinātas ar rokām, vienā eksemplārā un cena ne vienmēr ir noteicošā: „Pircējs ir gatavs samaksāt vairāk par rokdarbiem kvalitātes un ”īpašā stāsta” dēļ, ko tirdziņā iespējams dzirdēt no izvēlētās lietas darinātāja – amatnieka – mutes. Apmeklējot tirdziņus, cilvēki arvien biežāk meklē pozitīvas sajūtas, iespēju aizbēgt no ikdienišķā. Paēst, nobaudot garšīgus tradicionālos ēdienus un dzērienus, izbaudīt Ziemassvētku atmosfēru – tas bieži vien interesē vairāk par pirkumiem.”

A.Kreislers secina, ka šī tendence ir izaicinājums tirdziņu organizatoriem, jo vienlīdz svarīgi domāt par kvalitatīvu preču piedāvājumu un saistošu izklaides programmu apmeklētājiem. Nākamā Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa sezona sāksies līdz ar pirmo Adventi un norisināsies Rīgas – 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas ietvaros, tāpēc īpaša tirdziņa programma tiek plānota jau tagad.

23.janvārī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa Doma laukumā Pateicības Ballē tirdziņa dalībniekiem tika paziņotas divas pozitīvas ziņas – tirdziņa darbības noslēguma dienā negaidīti aplokā aitai „atskrēja” divi jēri – dvīņi Vecrīga un Tirdziņš. Abi šobrīd jūtas labi un uzņem spēkus savās mājās Nītaures pagastā. Savu labo gribu tirdziņa sezonas laikā apmeklētāji izrādīja, saziedojot Kaķu namu krājkasītē gandrīz 535 eiro, kas nu nodoti dzīvnieku patversmei Ulubele.

SIA Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar