Ziemas vidū LOB iepriecina ar albumu “Putnu dziesmas”

Albumā skan Edmunda Račinska ierakstīti un rūpīgi atlasīti labākie putnu dziesmu skaņu celiņi, kas ietērpti Madaras Rozes unikālajā dizainā.

 

Oficiāli “Putnu dziesmas” tika atklātas prezentācijas pasākumā 9. decembrī, kas notika Latvijas vides aizsardzības fonda finansēta projekta ietvaros. Savukārt ideja par albumu tieši šādā veidolā radās pirms apmēram gada, kas arī bija paredzēta kā dāvana Ziemassvētkos. Putnu skaņu ierakstīšana šā albuma vajadzībām sākās jau pirms vairākiem gadiem.

Edmunds Račinskis, putnu skaņu ierakstu autors, par savu putnu sugu izvēli albūmam stāsta: “Iepriekš izdotajos putnu balsu albūmos pārsvarā tika sagatavoti īsāki skaņu celiņi ar lielāku sugu daudzveidību, kas pamatā paredzēti mācību nolūkiem. Šajā reizē izvēlējos tikai 9 putnu dziesmu celiņus, kas izmantojami gan vienkārši pavasara noskaņas baudīšanai, gan arī iespējai iemācīties atpazīt dziedošo putnu.”

Viesturs Ķerus, LOB valdes priekšsēdētājs, norādīja, ka “Edmunda interese par putnu skaņu ierakstīšanu radusies pirms daudziem gadiem. Uzlabojoties pieejamai aparatūrai un augot pieredzei, Edmunds ir kļuvis par aktīvāko un ražīgāko Latvijas putnu dziesmu ierakstītāju. Jau vairākus gadus Edmunda ieraksti tiek izmantoti putnu uzskaišu veicēju apmācībai un citos LOB projektos, tomēr par šo, savā ziņā pirmo, albumu ir īpašs prieks.”

Lolita Butāne, Arctic Paper pārstāve, atzina, ka “Albūma vāciņa risinājums izvēlēts netradicionāls – tradicionālās plastmasas diska ligzdiņas vietā izmantots papīrs. Vāciņa izveide bija sarežģītāka nekā parasti, taču “Putnu dziesmām” tomēr pienākas dabai draudzīgs risinājums.” Albuma “Putnu dziesmas” vāciņš veidots atgādinot gan putna ligzdiņu, gan senās vinila plates.

Attēls un teksts: publicitātes

TOP Komentāri

avatar